Wednesday, 25 April 2012

TABAHLAH WAHAI SHA

salam..lame beno tak tulis2 kat cni...almaklumlah budak sekolah,,,
sekarg tgh lepakn DRI kat makmal komputer tu yg terjah cni jap...nk cite hidup seorang sya laaa... =D

WAT HAPPEN TO MY LIVE????

1) now tgh cari tempat tu li (latihan industri)...sush gler nk cari...kawan2 yg dapat pun mostly jkr tp de yg xdpt alaun...mmg la alaun tu xwajib kn tp kte as student yg xde kje ni rasanya perlukn alaun...yela,,,mak ayah bukn org seng pun...bg yg dah berada tu alhamdulillah la...wet xyah pikir...tempat li pun xyah sush nk fkir...mak ayah blh tlg ...syukur...

yg lagi menyusahkan plak ble ktrg punye li hanye tuk 2bln shj...rata2 syarikat xmau coz kejap sgt...bdk2 senior pun plik npe kejap katenye xdapat ape2 t tuk dpelajari...lect pun ramai komen...plik kn,,,kejap gler...mmg sush nk dapt somethng la klu masa byk tu jew...haaaa...hebat lg time ktrg li waktu puasa...mmg mencabar la...n tercabar la dri ni nk tahan kat tempat org nnt...

2) masalah seterusnya,,,my bf wat prangai...die msj adik angkat die...kate cm cdik-bradik tp xkn la adik bradik msj plik2 kn....sape x tacing,,,hidup rancg sampai nk kawin bagai tp palsu rupamye...mmg tension...mle2 kenal xde plak nk wat prangai da lame da bosan agaknyew...ble mintak putus xnk plak,,,bengong btol laki ni,,,xske da ckp jew...mmg la kte a woman akan ngis tp at last akan sedar jgk yg that mamat bkn suami kte pun,,,nk ngis tu tuk redakn hati n prasan ...it ok...

tu la ble terbayag nk kawin nnt lg la mcm2 kne hadapi...da la zaman sekarg ni kes cerai berlambak,,,mcm kawin cerai ni seng je..mungkin makin lame org makin kurg berperasaan kot...so xkisah...tp anak2 cian la...masalahnye jgk mak bapa yg bercerai skrg xfikir smue tu janji hati dorg xsakit hadapi prangai suami n sebaliknye la kn...

ambik conth my mom la kn,,,sha pernh ckp kat mak biarlah if my father nk ceraikn my mom...cian tgk my mom...org laki wat semue benda semue nk ikut cakp die...macm istri xde hak pun,,,,kawin kn perkongsian,,,pe salahnye bersama2...fikir smae2..ni wat istri mcm org gaji semue nk tunduk kat kaki die,,,baik cerai jew...ingt org wanita ni xde akal kew...xbolh fikir ke...ktrg mampu fkir lbh baik dr lelaki...wanita pun de prasaan la...tp tahap kesabaran wanita sgt tggi mungkin jgk sbb anak2 mreke bertahan...hope my mom tabah coz sha akan alwayssokong my mom...to my father u blh kawin lain tp bg ktrg adik bradik wet...hbs cite...nk kawin ngn sape pun xkisah...

HUHUHU...SORRY TER EMO PLAK...HUHUHUHU

 tu la kn sha nk ckp bnyk pun xgne...mintaklah semue org berfikir...fikirlah...fikir...fikir...fikir...hidup sementra...kadg2 sha gagal kawal prasaan biasalah sha jgk manusia...haraplah sha masuk syurga,,,dapt penuhi smee permintaan sha,,,amin...