Tuesday, 19 July 2011

ko nak mata yg cantik tak??

1) MATA SEPET
  • masa pkai eyeliner jgn gatai nk wat garis panjg2 sampai sudut mata luar cos t mata korang nampak segaris je..
  • pastu korg tambah eyeshadow wane gelap2 cam hitam,coklat tue,hijau tue,klabu2 ke...
  • klu korang nk pkai bulu mate palsu korg jgn pkai yg terlalu besar n tebal...
  • klu pkai mascara bg tebal ckit t mate korg nampak bulat kn comel... =D
                               
                      


2) MATA BESAR
  • pakai eyeliner memanjang sampai kat sudut mata
  • pastu use eyeshadow wane silver or wane terang,,jgn gne wane gelap k
                           

3) MATA SEMBAB BAWAH
  • gne eyeliner wane coklat amat sesuai actually cos klu korg gne wane gelap like hitam mate korg akan nampak bertambh gelap..
  • bahagian bawh mate yg lebam tu korg try cover ngn bedak asas
                  

4) MATA BERJAUHAN
  • try panjgkn pangkal alis mata t mate akn nmpk dekat ckit
  • jgn gne wane terang tuk eyeshadow pada sudut mata bhgian dalam..
                 

5) MATA BERBEZA
  • tebalkn eyeliner wat garis sudut luar mate
  • korg seimbgkn dgn pakai mascara yg tebal jgk
  • pkai bulu mate palsu so adjust pd kedudukn yg sesuai t mate nmpk lebih ok..
              

6) MATA TURUN
  • pakai eyeliner hitam kat sudut atas n bawah tebal ckit then trik ke atas
  • pastu tambh eyeshadow wane gelap tuk lahirkn mate yg lbh bsr.. 
                   
·       
·         


9 comments:

  1. mata sy besar tapi tak reti2 nak bubuh juga..hihithanks tips

    ReplyDelete
  2. tips yg baaagus!
    tapi masalahnya dya smpi skarang tak tahu mata dya ni jenis cemana bentuknye.. ;p

    ReplyDelete
  3. tq..try la dlu...klu xreti minta tlg kwn k...

    ReplyDelete
  4. da cantik da dya pakai...xpe...special kot mate tu... =D

    ReplyDelete
  5. wahhh best giler lau ade yng mekup saya camtu :)

    btw,
    boleh aimie mntak tlg untuk komen entry ni x? http://imedianna.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

    GA ni memerlukan komen terbanyak utk jadi pemenang. So, tlgla bantu saya :) tq sgt2

    ReplyDelete
  6. wahh ... nak try la ... cam best je kan .... mohon share ek...

    ReplyDelete
  7. mcm je best...da try bru best... =D

    ReplyDelete