Wednesday, 2 October 2013

BILA MALANG MENIMPA AKAN ADA SINAR KE???

hari ni da nk 3 bulan sha habis kn study sha kat batu pahat...n skrg sha sedar betapa susahnye nk cari kerja..betapa pressure nye this time..masa yg kita x dpt keje setelah 18thn bljr # 2thn tadika # 6 thun sekolah rendah # 5 thun sekolah menengah #1 thn matrik # 4thn universiti.....

bila habis belajar tetiba terasa nasib malang dalam hidup...mcm2 dugaan yg sha kne rasa sepanjang tempoh menganggur ni...

1- bf yg sha sygi selama 4thn rupe2nye telah berlaku curang dgn sha selama setahun..da setahun die couple dgn pompuan tu secara senyap2..n pada raya ke 5 sha baru tau sbb kawan sha terserempak die berdating dgn that girl..ok..it ok...kisah ktrg pun akan berakhir jgk suatu hr nnt..ayt klise "XDE JODOH"

2- da 3 bulan sha menganggur,,adakah susah bg seorang wanita mendapatkan jawatan as site eng or seumpamanye..the answr yes..sgt susah..x sesuai sgt ke pompuan nk keje kat kawasan construction..kebanyakkn company prefer lelaki..

3- kat rumah mak n ayah asyik tanye pasal keje,,keje,,keje,,,interview..interview... dammm pressure

4- kawan2 yg da keje post pasal keje dorang yg macam hebat sgt tu berkali2..bgunan pertama rekaan saya,gaji,meeting dgn org atsan, berjumpe menteri...bla3x...sgt annoying u guys..u guys tau x impact u post like tht...mcm sha yg bukn ur bff it ok..but when ur bff text me camne nk dptkn keje or ade keje kosong x..mmg sangat kesian kot..

5- sha dapat join satu kursus from kerajaan pada 1 hrbuln 10 ni but then kne tunda kpd 21 hrbuln sbb raya haji..owhhh...sha x larat da nk stay at home...i need work to do...

6- oleh kerana sha da clash sha bertambah malas nk join my convocation..not importance for me..sha x keje..xkn nk use duit family bayar konvo then nk kne use money tuk journey tu lg...agak menyusahkan family sha yg sdg menghadapi mslh kewangan so better so x join..sha rasa itu hanye satu kengan dlm hidup..kn..kn..klu x g konvo ada lg pengalaman indah yg blh sha cipta kemudian hr..

IS THIS LIVE..I ACCEPT..I CAN THROUGH IT..IN SHAA ALLAH 

Sunday, 9 December 2012

sha xmintak banyak juz nak kamu layan sha dengan baik jew...sha tau sha bkn yg kmu nak...sha xreti make up...xreti seksi...not ur type...sha layan kamu dgn baik...n sha juz harap kamu hargainya...n layan sha mcm manusia berperasaan... tq

Friday, 30 November 2012

Salam...hrni sha ingt nk share sesuatu yg sha ingt sampai sekarg...

Dulu masa sha form5 sha de dgr radio..xingt la radio pew..tp rasanye ere,rentak muzik terkini..klu salah maaflah yew...sha masa tu dgr cerita2 org...rancgan org yg duk bercerita pasal pengalaman masing2 ikut topik yg dberi tu...

Sha ingt lg masa tu de sorg pompuan ni die cerita pasal die rampas bf kawan die...masa tu klu kawan baik ni kuar g dating mesti kwn die bawak die skali..sbb ske kat laki tu...die ckap yg die buat dorg gaduh xsilap pastu die rapat ngn laki tu...sekarg die ngn laki yg drampas dr kwn baik die tu da kawin...pastu DJ de tnye then this woman said die bahgia sekrg ngn laki die...happy...dj tnye lg kawan die de g x majlis kawin dorg...tp sha ingt la die ckap pew...then die de ckp la die xrasa bersalah janji die dpt laki tu..gaya die ckp time tu dgn rasa happy,megah,xde rasa bersalah...mmg hebatlah pompuan ni

Dj masa tu pun terkejut dgr cite pompuan ni..pastu doakn yg wanita die bahagia...amin...

Bg pendapat sha la kn

1-woman ni agak teruk la...sbb merosakkn hubungan org...buat org bergaduh semata2 nk kat sorg laki then sanggup putus kawan baik sbb hal2 camni..

2-jodoh kita Da dttapkan...xperlu kte wat sesuatu yg bengong cmtu...klu da jodoh xkn kemana...cuma cpt or lambat je...

3-tht time die blh la ckp die bahgia dgn laki tu tp kemudian hr kte xtau...sesuatu yg bermula dgn hitam berkemungkinan hitam lah pengakhirannya...

4-jgn la hidup kte sampai hilng pedoman...benda yg salah tetap slh...jgn benda yg salah kte bg seribu alasan tuk jdknnye btol...lumrah manusia la bergelumang dgn dosa...tetapi rasa menyesal dan keinsafan tu pentg..klu da buat salah tp xrasa bersalah tu da sakit...bahaya...

5-Sha doakan wanita ini bahagia...amin..tabah jalani hdup mendtg...

Semoga dpt kte jdkn pengajaran bersama...minta djauhkn hal sebegini...


Wednesday, 28 November 2012

PUTUS CINTA LAGI???HUHU

Termasuk hr ni da 2hr sha xmesj kmu...sha xtau camne nk luahkn perasaan sha..sha da cuba wat semua yg kamu ske..sha cuba jaga hati kmu...sha xkisah ngn perasaan sha..wlupun sha sakit but sha keep strong to make sure u happy..sha xtau sha ske kamu ke x tp yg pasti sha xnak kamu jauh dr sha Sbb sha syg kamu..

Kemarin sha berjaya xmesj kamu..sha berjaya mungkin da sibukkn diri that y xrasa sgt..tp sha mngaharap yg kMu akn mesj sha..masuk second day everythg pun ok but masa nk tido tu sha rasa sha rindu sgt kat kamu...sha panggil nama kamu dlm hati sha...saya rindu kat awak mohd ashraf... BUT I WILL LEAVE U...

Kte xpatut tggu org yg xsayang kte...bak kata pepatah sayangi lah org yg menyayangi kamu..kn..kn.kn...

Owhhhh..tension dgn sendri...knp la ske sgt kat mnat tu..laki ni mmg pandai ambik ati pompuan..layan romantik..but u oll saje je kn...u oll xske pun that girl but u layan die mcm kamu ske die..kamu tau x Sakit tau but woman camtu..mainkn 9erasaan die..woman de heart yg soft...mudah syg org...boyz plizz Jgn wat cmni..n sha rasa pasni woman we should Increases our strong rite...it dont mean we lonely when we alone..

rindu

Salam..hari sedih..

Mohd ashraf...knp mesj sha..sha tggu ur mesj...plizzz msj me..

Tuesday, 27 November 2012

AYAT JIWANG GANDA 23...KEBAABOOMMM!!!


huhuhuhu...salam...hari ni jom layan ayat ganda 23...kebaabboommm!!!


1-Saya sayang awak bukan kerana mulut yang hanya mampu berkata-kata tapi kerana hati yang ikhlas dan selalu ada nama awak di dalam hati saya :')

2-Ia cuma mengambil masa seminit utk jath hati pada seseorang , satu jam utk menyukai seseorang , satu hari untk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untk melupakan seseorang

3-Hadiah yang terbaik yang pernah aku miliki adalah tika kamu sudi berjabat tanganku dan mengungkapkan ayat I LOVE YOU 


4-Kalau boleh i nak pos semue rindu nie dkat you..
Tapi posmen kata rindu nie besar sangat 
sampai nak terbalik motor dia 

5-Cinta bermula dengan senyuman .. Berakhir dengan air mata ..
Hargailah cinta itu jika ia bermakna buat mu
sebelum benar benar ia melangkar pergi 

6-Hello..U ada pelaster tak ? I luka teruk sebab jatuh cinta pada U .. ♥

7-Kalau awak nangis , saya lapkan air mata awak , kalau awak luka , saya ubatkan luka awak , tapi bila saya takde , awak doakan saya selamat disana

8-Saya tak pandai ENGLISH , tapi saya boleh cakap I LOVE YOU dekat awak , saya tak pandai GEOGRAFI , tapi saya tahu awak berani dalam dalam hati saya 

9-Bila kita senyum tak bermakna kita bahagia 
bila kita ketawa tak bermakna kita gembira
Kadang sumua tu untk sembunyikan perasaan sedih kita 

10-Awak > memang > cantik/handsome > tapi > sayang > awak > tak > pernah > nak > hargai > orang > yang > selalu > menyayangi > awak > :'(

ayat diatas adalah beberapa petikan yg selalu di post oleh salah sorg adik faci kat klang...ayat ni mmg boleh dilayan time jiwa tgh merana...time sedih bace ayat camne lg sakit wooo....http://www.facebook.com/fariesya.izam

Saturday, 17 November 2012

aku yg xdihargai

Salam..sekarg pe yg sha tgh wat ialah mengeNang nasib...huhuhu..buang masa je kn...

De haritu sha nk g basuh baju kat tingkat bawah asrama pastu sha ternmapk sorg mamat yg de dlm frenz fb sha..sha xkenal die pun..tp sha tau die kawan fb sbb de   nmpak post2 die...sape yg add sape tu xpasti lar...

Muka die mcm alif aziz tau...tinggi...comei...tp alif aziz hensem lg la...

Nk jdkn cerita bila sha nampak die sedg bantu kwn pompuan die repair keta sha jd kagum...sha mcm salute sgt kat die..so sha usyar2 la die...then dgn berani sha mesej die kat fb..said .sha kagum dgn die...pandai repair keta...ktrg pun msj2..kenal2..seronok rasanye..hati bunga2..huhuhu

Pastu ktrg ade keluar atas permintaan die,,sbb die kate sha peminat die...sha pun kuar la dgn die..ktrg g secret recipe die yg blanja pastu jln2 kt dtaran batu pahat...seronok sgt time tu..ktrg ade beli batch tulis my future bf n gf..comel sgt...die bg kat sha my future gf..mmg terharu sgt rasanye...

Balik dr date die said tq...tp pastu xbnyk yg die mesej sha...sha rasa die xminat kat Sha mcm sha xcited kat die..tp xpe..sha ingt nk usaha supaya die ske sha..setiap hr sha mesej die..mcm2 sha tnye..setiap pg n malam sha akan wish die..dalam 3 minggu ke sebulan jgk la wat cmtu..masa tu die mcm layan xlayan jer..sha pun xkisah sgt sbb die xske kat sha pun kn...

Pastu die konvo dip..die nk bunga dr sha..die ajak g konvo die..jumpe mak die..shA pun agak happy..tp sebenarnye die ajak2 ayam jew Kot...pd hr konvo tu die xbalas pun my mesej..nk coll takut ganggu die dlm dewan tu...dr ctu sha da sedar la..sha is nothng bg die..pastu sha nekad la nk jauhkn dri dr die..sha xmesej die da...sha juz msj ckit..sha de beli hadiah tuk konvo die tu..sha beli kn die mcm2 lor..tp xmahal..sha berusaha bg die yg sha mampu..sha ingt pas bg hadiah tu xnk masej n ambik tau pasal die lg..


Sha tggu lame jugak la bila die free tuk bg hadiah tu...ble janji tarikh ni then last minute cancel...sush sgt die nk jumpe sha time tu..padahal sha juz nk bg hadiah die..xmau pegang da Wat semak bilik jer..tu pun sik baik da beli n berniat nk bg die..klu x da bg org lain..then sha g rumah mak angkat kat muar..mak de buat karipap sejuk beku..sedap tau..siap dipasarkn sampai ke sabah n kl..mmg sedap..sha teringat kat die..sha tnye die nk x..then die said ok...balik tu sha bg kat die karipap yg siap goreng tu dgn kek coklat yg mak buat...sha bg skali hadiah yg diatas..

Then die mesj sha said die happy n terharu..sejak tu die bnyk da mesej sha..tp masa tu hati sha xtau la happy ke x or sebenrnye sha da tawar hati dgn sikap die..yg sejuk beku sha goreng kat asrama pastu bg jugk kat die jugk sbb die suka karipap tu then bg skali dgn tarrt telur yg kawan bg..sh bg semue kat die..mlm tu jgk die bnyk mesej sha..die nmpak gembira...sha pun jd risau...biarpun sha rasa nk mkn tp tetap simpan tuk die...

Pastu ktrg chat sampai lewat mlm..fb..skype..wat video call..borak..die pnggil sha syg..sha pnggil die cyg...mcm bngong tp hati rasa senang..Mcm pasangan couple yg bahagia...padahal xcouple pun...berlagak n ayat mnis je lbh..hilangkn bosan2 kot...

Tp ari ni da berbeza..die mesej sha sekali jew..sha mesj die kat phone,skype,fb...semue die xblas...sedihnye hati sha...camni die layan sha...sha tau die ramai pemint..sha xsetanding dgn die agaknye...

Harini sha da delete number die..sha xnk ganggu die lg..sha harap die happy...bile da cmni sendri yg sakitkn..huhuhu..cari pasalkn..tp die sampai hati wat sha camni..kte syg kat die..tp da kne buang syg tu sbb org xhargai...menangis jgk la..hti wanita..huhuhu
Huhu..ayat pasal cinta ni mengarut...menci lor.. sha will keep stronger.. :-) dlm senyuman simpan seribu garis luka...