Saturday, 20 October 2012

LATIHAN INDUSTRI SELAMA 10 MINGGU DI KLUANG

SALAM..juz nk tulis satu kenangan yg mungkin suatu hari bila umur da bertambah kehidupan da berbeza kenangan ini tetap ada...

masa praktikal ni kat pembinaan sekolah menengah seri perdana kat jalan niyor kluang..
sha duduk kat bilik sewa kat bandarkan ...rm 100 sebulan..deposit rm 60..so dalam 2bln tu kos hanyalah rm260..kira murah la kn..yg mahalnye sbb sha g kje naik teksi..kos teksi pergi balik rm14..bayangkan tuk 6hr kje n tuk 2bln..tp ade jgk kadang2 bos sha yg anta sha balik..tq en.tapa...

kat site ni yg menariknya sha sorg je pompuan so sha menjadi topik yg menarik la...bangla2 n pakistan semue kat situ mula2 pelik sha ade kat situ..sha kat sane pun berlakon mcm bos je..tp lame2 sha kat sane dorang da blh nk cakap ngn sha n sha pun xsangka yg sha blh berkomunikasi dgn dorang..sesuatu yg sha xpernah buat n takut nk buat akhirnya sha buat n then ianya bknlah sesuatu yg teruk pun..im happy..but kte masih kne berhati2 kan...



habis je praktikal ni sesuatu perubahan yg besar jugalah tlh berlaku dlm hidup ni..sha bnyk mulot..bkn main ramah lagi..tegur2 org..sampai kn kawan2 sha naik pelik ngn sha..b4 ni klu org yg xkenal sha berat sgt mulot nk bercakap..sha rasa tu yg sesuatu yg positif..hehehehe...kn..kn..kn..sememangnye li ni ubah skit perabgai sha..jd lbh ramah n sempoi..

kat site pun sha tegur2 org yg buat keje..sha kacau bangla2 wat keje..klu dorg kusyuk je buat keje..sha dtg kat dorg then jerit...bangla tu pun terdiam la ingt dorg de buat salah...tu la kje yg sha buat klu bosan g kacau org buat kje..hahahahahaha...

sha rendahkn hati tegur pekerja2..n that pe yg kte sepatutnye buat...ble kte de satu tahap lbh dr dorg kte rasa kte xsetaraf dgn dorg..sha xnk pekerja kat sane anggap sha camtu..takut dorg fikir mentang2 la budak u xsesuai la kn bergaul dgn dorg...then alhamdulillah latihan kat sane berjalan lancar...sha rasa seronok sgt rasa n memcuba sesuatu yg baru...sampaikn sha pergi jgk kje wlupun tempoh latihan da habis...dorang kat sane pun seronok jew..de peneman buat kje..pastu g minum same...mmg seronok la...sgt2 ske...

PENGALAMAN YANG MENARIK N INDAH... <3 <3 <3


Thursday, 18 October 2012

TABAHKAN HATI KU

SETELAH SEKIAN LAMA,,AKHIRNYA SHA KEMBALI MENULIS...
sha tulis tuk tenangkan hati sha sendiri...
skrg sha study da masuk akhir tahun..da tahun 4..

PRAKTICAL AT PEMBINAAN SMK SERI PERDANA
sha dapat praktical kat syarikat pembinaan pajar tuah..tu nama projek yg sha ditempatkan masa praktical..
wlupun sha agak serabut akhirnya sha berjaya lalui kehidupan kat kluang dgn tabah n gembira..




lepas final thun 3 sha terus gerak g cari bilik sewa kat kluang..my family teman masa ni...sha pergi terjah je tuk rumah sewa tu..berbekalkn number telefon bilik sewa yg dapt dr tenet sha g cari kat mana lokasi yg bnyk bilik sewa...







haaaa...ni la tempat yg sha dapat sewa bilik...sha sendiri xsangka yg sha mampu hidup kat atas rumah kedai...klun kte x cuba kte xtau kn kemampuan kte...hidup kat cni sgt mencabar n berdikari...sha basuh baju sendri..b4 ni slalu sgt guna mesin..ble pakai tgn tu la rasa sempot...sampai nk jemur baju pun da xlarat...

akak bilik sewa ni baik sgt...n roomate pun baik..nama die nisa dr kelantan...first kat ctu kakak tu ajar sha tentg tempat tu n nisa ade ajak sha g jalan2...dalam first week kat sane ktrg ade g kuar makan then pastu sha tertinggal kunci bilik so ktrg pun merayap la satu kluang tu...g kluang mall then kluang parade...sha ni nyusahkan..awal2 da wat perangai..cian roomate sha..ktrg duduk kat tangga sampai nk 2jam tggu kakak tu bg kunci pendua...dugaaan~~~~

bilik sha ni strategik kot...tingkat 3..ade beranda..so klu free ktrg akan tgk gelagat manusia dari tgkat atas..macm2 hal n kerenah..de yg gaduh2..ade org gila..org g bli barang2 kat kedai terus maju tu n kedai bawah bilik sha kedai lbh kurg mcm kedai rm2.. =) overol mmg seronok sgt kat cni...sha hargai kehidupan berdikari kat cni...thank you allah.......