Sunday, 24 July 2011

jgn kurg ajar!!

alkisahnye semalm mcm biasa sha nek bus blik keje..sampai kat stu tempat ni..de sekumpulan wanita agak berusia nek bus yg same..dorg ni warga indonesia...keje kat one of shopping complex kat cni...

so mcm biasa la nek bus t conduktor akn dtg kat kte,,kte byar la tiket bus..mlm tu conduktor cina..mmg sebelum ni sha xpernh nampak la...yg paling kurang ajar je conduktor ni yg membuat darah sha ni membuak2 sakit hati ialah...

" BINATANG TIKET,,TU SATU LAGI BINATANG BAYAR TIKET"......dlm dialek cina die...

mmg terperanjap gler la die gne word kurg ajar mcm tu...sakit btol hati ni...dekat warga tua plak tu...

tp xde sape brani tegur apek tu said like that..baik yg lelaki bdn besar pun pakat diam...kte yg pompuan ni nk tegur takut jd lin plak....pakcik driver bus tu pun wat bodo je...mmg dasar melayu kurg ajr jgk la kot driver tu...

yg makcik2 td just ckp..."ni manusia manade binatang kat cni "...

apelah nasibkn sha sendri xmampu tegur...ermmmm...harap2 de org lin yg akan tegur...jgn la gne word2 yg xsepatutnye...mmg dasar kurg ajar apek tu...

sekian... =(

11 comments:

  1. kunjungan balas.....sambil baca entry
    ...

    ReplyDelete
  2. lainkali tegurla dengan cara baik. haihh

    ReplyDelete
  3. kuang ajo giler cine lakhanat tuh.ishh.gram ulak bace

    ReplyDelete
  4. perghhh agak2 la...huh!
    anyway thanx dear..follow u:)

    ReplyDelete
  5. binatang dia cakap? kalau binatang, dia pun sama jgk la..

    p/s: saya mmg bertukar2 emosi ikut entri kejap sempoi, kejap jiwang.. haha~

    ReplyDelete
  6. ermmm...tu la..malangnye sye tegur n marah2 dlm hati je...sedih tol... =(

    ReplyDelete
  7. ntah2 salah dgr kot. mklum la loghat cina bebeza kan

    ReplyDelete
  8. sasa klu sye salah dgr npe makcik indon tu pun blh ckp same...n xkan la sye xpernh dgr org cina ckp lorat die cm ne...

    ReplyDelete
  9. Kita benci dalam hati je la....kalau laki badan besar tak berani tegur..inikan pulak perempuan..ngeh2...

    ReplyDelete
  10. manusia sekarang memang kurang ajar la sha,kite kadang2 memang la tak dapat nak menegur ka, takperlah,,,mampu membenci dalam hati pon oklah kan...

    ReplyDelete
  11. tau xpe,,,dunia agak kejam kdg2..

    ReplyDelete