Thursday, 14 July 2011

keje partime 1..(kenanganku)

1) mula2 start keje partime msa pas spm dlu...keje jd cashier kat parkson...keje kat cni best kot..bnyk kenal org..kenal plak org yg da berusia dr kte..first time la berkawan ngn org yg da dewasa ni...mle2 keje 2 masuk lg beberapa bdk2 pas spm mcm ktrg jd cashier so ramai bdk bru la masa tu(7org)...mmg best..yg xbestnye blik lambat coz nk kne kire wet pastu tggu plak supervisor check bru blh blik...

de msa tu sekumpulan cashier dr sarawak dtg coz kat kl ni sush dpt pekerja tetap kot that why la..de 6org msa tu laki smue..one of them is my ex-bf,,couple pun sje2 je nk try de bf..msa sk dlu xske bf2 ni,buang masa,kwn2 lg best..

mmg seronk la keje masa 2, kwn pun ramai yg sempoi..pastu ramai plak yg usyar2..mintak no bgai...salh stu aktiviti yg menarik ktrg wat de lah wat rombongan g genting..awal pagi da kuar rumah nk grak g genting punye psal,,dlm kul 6 kot..kat sne men smue game yg de..wlupun takut nak nek roller coster tp nek jgk sampai 2x cos ikut kwn2..segan la kte sorg je xnek..mcm nk ngis pun de masa 2..jerit2 siap mcm org lpe dri..men yg pusing2 tu sampai nk termuntah..pastu nek tiang tinggi yg trun nek tu,,,mmg pling takut,xkan nek lg da pasni..yg klakarnye masa mle2 benda alah tu nk nek den jerit2 xnak naik,xnak naik,,ble benda tu nk trun jerit plak xnk trun,xnak trun pastu terdiam kot jantung xberdegup masa die trun tu,,punggung da xrasa kat seat da...mmg nyeri but overol mmg enjoy la...ktrg blik da nk mlm jgk la..

pastu de plak wat rombongan g kl ngn bwk budk2 sarawak tu jln2,,lgpn den pun xpernh g masa tu so join skali la..wlupun duk kl tp xpernh g plik kn..bkn pe xske rsanye g jln2 kat sne..rasa xslamat kot...pastu bnyk lg la nk cite pun xlarat nk type da..

ok jom sambung lg~~~

de 1 nite ni den jga counter cosmetic nk closing da,,pas tu de plak sowg promoter ni xbg closing cos de sorg lg custemer tgh plih bju..xpe,,sabar,,relax..den ckp xpe den tggu..tggu punye tggu,n tggu lg,,xde custemer tu..owg da la nk blik ni,,nk kre wet lg,,nk tggu bus lg,,die terhegeh2 lg watpe..oleh krn hilg sabar den g la kat tempt G2000 den g sound promoter td pe yg terhegeh2 sgt,,org da nk blik xtau ke..masa tu die tgh kre diskaun tuk custemer tu..pas ckp je cmtu ngn mka xpuas hati den pun blar blik conter blik..

xlama pastu dorg dtg byr...ok settle...

but ke esokkn hri nye kecoh kes den marh promoter tu,,de akak kat c2 tnye pe kes?...den pun ngn rasa xbersalah bgtau la da promoter tu terhegeh sgt bru nk kre2 diskaun bgai org da la nk blik..dekat 20mnt tggu sape xmarah..den xsedar masa tu manager tempat tu de, siap terdengar pe den ckp...aisehhh,,tp sik bik den xkne marah...rupenye promoter cina tu ngadu kat manager cina tu jgk kate den kurg ajar..kurg ajr ke den ni...ermmm..xpela lin kli den akan perbaiki lg tahap kebudibahasaan de..menysal gak la g tegur promoter tu tp da terjadi xdpt watpe la..redha n usaha lg perbaiki d msa akan dtg...

PENGAJARAN YG DEN DPT MASA KEJE NI IS KTE AKAN JUMPE PELBAGAI JENIS ORG BLE KEJE NI N KTE KNE HADAPI PELBGAI PRANGAI BAIK N BRUK SO KTE PANDAI2 LA GNE AKAL YG DBERI TUK MENILAI..YG BAIK CONTOHI YG BRUK TGK JE SUDAH..XYAH KUTUK OR PE..

2 comments:

  1. 'Aisya tak pernah rasa naik roller coster.hehe :D

    ReplyDelete
  2. xpe t insyaallah de rezki..pesanan: t da nek jgn lupe jrit kuat2...heheee

    ReplyDelete