Sunday, 9 December 2012

sha xmintak banyak juz nak kamu layan sha dengan baik jew...sha tau sha bkn yg kmu nak...sha xreti make up...xreti seksi...not ur type...sha layan kamu dgn baik...n sha juz harap kamu hargainya...n layan sha mcm manusia berperasaan... tq

Friday, 30 November 2012

Salam...hrni sha ingt nk share sesuatu yg sha ingt sampai sekarg...

Dulu masa sha form5 sha de dgr radio..xingt la radio pew..tp rasanye ere,rentak muzik terkini..klu salah maaflah yew...sha masa tu dgr cerita2 org...rancgan org yg duk bercerita pasal pengalaman masing2 ikut topik yg dberi tu...

Sha ingt lg masa tu de sorg pompuan ni die cerita pasal die rampas bf kawan die...masa tu klu kawan baik ni kuar g dating mesti kwn die bawak die skali..sbb ske kat laki tu...die ckap yg die buat dorg gaduh xsilap pastu die rapat ngn laki tu...sekarg die ngn laki yg drampas dr kwn baik die tu da kawin...pastu DJ de tnye then this woman said die bahgia sekrg ngn laki die...happy...dj tnye lg kawan die de g x majlis kawin dorg...tp sha ingt la die ckap pew...then die de ckp la die xrasa bersalah janji die dpt laki tu..gaya die ckp time tu dgn rasa happy,megah,xde rasa bersalah...mmg hebatlah pompuan ni

Dj masa tu pun terkejut dgr cite pompuan ni..pastu doakn yg wanita die bahagia...amin...

Bg pendapat sha la kn

1-woman ni agak teruk la...sbb merosakkn hubungan org...buat org bergaduh semata2 nk kat sorg laki then sanggup putus kawan baik sbb hal2 camni..

2-jodoh kita Da dttapkan...xperlu kte wat sesuatu yg bengong cmtu...klu da jodoh xkn kemana...cuma cpt or lambat je...

3-tht time die blh la ckp die bahgia dgn laki tu tp kemudian hr kte xtau...sesuatu yg bermula dgn hitam berkemungkinan hitam lah pengakhirannya...

4-jgn la hidup kte sampai hilng pedoman...benda yg salah tetap slh...jgn benda yg salah kte bg seribu alasan tuk jdknnye btol...lumrah manusia la bergelumang dgn dosa...tetapi rasa menyesal dan keinsafan tu pentg..klu da buat salah tp xrasa bersalah tu da sakit...bahaya...

5-Sha doakan wanita ini bahagia...amin..tabah jalani hdup mendtg...

Semoga dpt kte jdkn pengajaran bersama...minta djauhkn hal sebegini...


Wednesday, 28 November 2012

PUTUS CINTA LAGI???HUHU

Termasuk hr ni da 2hr sha xmesj kmu...sha xtau camne nk luahkn perasaan sha..sha da cuba wat semua yg kamu ske..sha cuba jaga hati kmu...sha xkisah ngn perasaan sha..wlupun sha sakit but sha keep strong to make sure u happy..sha xtau sha ske kamu ke x tp yg pasti sha xnak kamu jauh dr sha Sbb sha syg kamu..

Kemarin sha berjaya xmesj kamu..sha berjaya mungkin da sibukkn diri that y xrasa sgt..tp sha mngaharap yg kMu akn mesj sha..masuk second day everythg pun ok but masa nk tido tu sha rasa sha rindu sgt kat kamu...sha panggil nama kamu dlm hati sha...saya rindu kat awak mohd ashraf... BUT I WILL LEAVE U...

Kte xpatut tggu org yg xsayang kte...bak kata pepatah sayangi lah org yg menyayangi kamu..kn..kn.kn...

Owhhhh..tension dgn sendri...knp la ske sgt kat mnat tu..laki ni mmg pandai ambik ati pompuan..layan romantik..but u oll saje je kn...u oll xske pun that girl but u layan die mcm kamu ske die..kamu tau x Sakit tau but woman camtu..mainkn 9erasaan die..woman de heart yg soft...mudah syg org...boyz plizz Jgn wat cmni..n sha rasa pasni woman we should Increases our strong rite...it dont mean we lonely when we alone..

rindu

Salam..hari sedih..

Mohd ashraf...knp mesj sha..sha tggu ur mesj...plizzz msj me..

Tuesday, 27 November 2012

AYAT JIWANG GANDA 23...KEBAABOOMMM!!!


huhuhuhu...salam...hari ni jom layan ayat ganda 23...kebaabboommm!!!


1-Saya sayang awak bukan kerana mulut yang hanya mampu berkata-kata tapi kerana hati yang ikhlas dan selalu ada nama awak di dalam hati saya :')

2-Ia cuma mengambil masa seminit utk jath hati pada seseorang , satu jam utk menyukai seseorang , satu hari untk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untk melupakan seseorang

3-Hadiah yang terbaik yang pernah aku miliki adalah tika kamu sudi berjabat tanganku dan mengungkapkan ayat I LOVE YOU 


4-Kalau boleh i nak pos semue rindu nie dkat you..
Tapi posmen kata rindu nie besar sangat 
sampai nak terbalik motor dia 

5-Cinta bermula dengan senyuman .. Berakhir dengan air mata ..
Hargailah cinta itu jika ia bermakna buat mu
sebelum benar benar ia melangkar pergi 

6-Hello..U ada pelaster tak ? I luka teruk sebab jatuh cinta pada U .. ♥

7-Kalau awak nangis , saya lapkan air mata awak , kalau awak luka , saya ubatkan luka awak , tapi bila saya takde , awak doakan saya selamat disana

8-Saya tak pandai ENGLISH , tapi saya boleh cakap I LOVE YOU dekat awak , saya tak pandai GEOGRAFI , tapi saya tahu awak berani dalam dalam hati saya 

9-Bila kita senyum tak bermakna kita bahagia 
bila kita ketawa tak bermakna kita gembira
Kadang sumua tu untk sembunyikan perasaan sedih kita 

10-Awak > memang > cantik/handsome > tapi > sayang > awak > tak > pernah > nak > hargai > orang > yang > selalu > menyayangi > awak > :'(

ayat diatas adalah beberapa petikan yg selalu di post oleh salah sorg adik faci kat klang...ayat ni mmg boleh dilayan time jiwa tgh merana...time sedih bace ayat camne lg sakit wooo....http://www.facebook.com/fariesya.izam

Saturday, 17 November 2012

aku yg xdihargai

Salam..sekarg pe yg sha tgh wat ialah mengeNang nasib...huhuhu..buang masa je kn...

De haritu sha nk g basuh baju kat tingkat bawah asrama pastu sha ternmapk sorg mamat yg de dlm frenz fb sha..sha xkenal die pun..tp sha tau die kawan fb sbb de   nmpak post2 die...sape yg add sape tu xpasti lar...

Muka die mcm alif aziz tau...tinggi...comei...tp alif aziz hensem lg la...

Nk jdkn cerita bila sha nampak die sedg bantu kwn pompuan die repair keta sha jd kagum...sha mcm salute sgt kat die..so sha usyar2 la die...then dgn berani sha mesej die kat fb..said .sha kagum dgn die...pandai repair keta...ktrg pun msj2..kenal2..seronok rasanye..hati bunga2..huhuhu

Pastu ktrg ade keluar atas permintaan die,,sbb die kate sha peminat die...sha pun kuar la dgn die..ktrg g secret recipe die yg blanja pastu jln2 kt dtaran batu pahat...seronok sgt time tu..ktrg ade beli batch tulis my future bf n gf..comel sgt...die bg kat sha my future gf..mmg terharu sgt rasanye...

Balik dr date die said tq...tp pastu xbnyk yg die mesej sha...sha rasa die xminat kat Sha mcm sha xcited kat die..tp xpe..sha ingt nk usaha supaya die ske sha..setiap hr sha mesej die..mcm2 sha tnye..setiap pg n malam sha akan wish die..dalam 3 minggu ke sebulan jgk la wat cmtu..masa tu die mcm layan xlayan jer..sha pun xkisah sgt sbb die xske kat sha pun kn...

Pastu die konvo dip..die nk bunga dr sha..die ajak g konvo die..jumpe mak die..shA pun agak happy..tp sebenarnye die ajak2 ayam jew Kot...pd hr konvo tu die xbalas pun my mesej..nk coll takut ganggu die dlm dewan tu...dr ctu sha da sedar la..sha is nothng bg die..pastu sha nekad la nk jauhkn dri dr die..sha xmesej die da...sha juz msj ckit..sha de beli hadiah tuk konvo die tu..sha beli kn die mcm2 lor..tp xmahal..sha berusaha bg die yg sha mampu..sha ingt pas bg hadiah tu xnk masej n ambik tau pasal die lg..


Sha tggu lame jugak la bila die free tuk bg hadiah tu...ble janji tarikh ni then last minute cancel...sush sgt die nk jumpe sha time tu..padahal sha juz nk bg hadiah die..xmau pegang da Wat semak bilik jer..tu pun sik baik da beli n berniat nk bg die..klu x da bg org lain..then sha g rumah mak angkat kat muar..mak de buat karipap sejuk beku..sedap tau..siap dipasarkn sampai ke sabah n kl..mmg sedap..sha teringat kat die..sha tnye die nk x..then die said ok...balik tu sha bg kat die karipap yg siap goreng tu dgn kek coklat yg mak buat...sha bg skali hadiah yg diatas..

Then die mesj sha said die happy n terharu..sejak tu die bnyk da mesej sha..tp masa tu hati sha xtau la happy ke x or sebenrnye sha da tawar hati dgn sikap die..yg sejuk beku sha goreng kat asrama pastu bg jugk kat die jugk sbb die suka karipap tu then bg skali dgn tarrt telur yg kawan bg..sh bg semue kat die..mlm tu jgk die bnyk mesej sha..die nmpak gembira...sha pun jd risau...biarpun sha rasa nk mkn tp tetap simpan tuk die...

Pastu ktrg chat sampai lewat mlm..fb..skype..wat video call..borak..die pnggil sha syg..sha pnggil die cyg...mcm bngong tp hati rasa senang..Mcm pasangan couple yg bahagia...padahal xcouple pun...berlagak n ayat mnis je lbh..hilangkn bosan2 kot...

Tp ari ni da berbeza..die mesej sha sekali jew..sha mesj die kat phone,skype,fb...semue die xblas...sedihnye hati sha...camni die layan sha...sha tau die ramai pemint..sha xsetanding dgn die agaknye...

Harini sha da delete number die..sha xnk ganggu die lg..sha harap die happy...bile da cmni sendri yg sakitkn..huhuhu..cari pasalkn..tp die sampai hati wat sha camni..kte syg kat die..tp da kne buang syg tu sbb org xhargai...menangis jgk la..hti wanita..huhuhu
Huhu..ayat pasal cinta ni mengarut...menci lor.. sha will keep stronger.. :-) dlm senyuman simpan seribu garis luka...

Saturday, 20 October 2012

LATIHAN INDUSTRI SELAMA 10 MINGGU DI KLUANG

SALAM..juz nk tulis satu kenangan yg mungkin suatu hari bila umur da bertambah kehidupan da berbeza kenangan ini tetap ada...

masa praktikal ni kat pembinaan sekolah menengah seri perdana kat jalan niyor kluang..
sha duduk kat bilik sewa kat bandarkan ...rm 100 sebulan..deposit rm 60..so dalam 2bln tu kos hanyalah rm260..kira murah la kn..yg mahalnye sbb sha g kje naik teksi..kos teksi pergi balik rm14..bayangkan tuk 6hr kje n tuk 2bln..tp ade jgk kadang2 bos sha yg anta sha balik..tq en.tapa...

kat site ni yg menariknya sha sorg je pompuan so sha menjadi topik yg menarik la...bangla2 n pakistan semue kat situ mula2 pelik sha ade kat situ..sha kat sane pun berlakon mcm bos je..tp lame2 sha kat sane dorang da blh nk cakap ngn sha n sha pun xsangka yg sha blh berkomunikasi dgn dorang..sesuatu yg sha xpernah buat n takut nk buat akhirnya sha buat n then ianya bknlah sesuatu yg teruk pun..im happy..but kte masih kne berhati2 kan...



habis je praktikal ni sesuatu perubahan yg besar jugalah tlh berlaku dlm hidup ni..sha bnyk mulot..bkn main ramah lagi..tegur2 org..sampai kn kawan2 sha naik pelik ngn sha..b4 ni klu org yg xkenal sha berat sgt mulot nk bercakap..sha rasa tu yg sesuatu yg positif..hehehehe...kn..kn..kn..sememangnye li ni ubah skit perabgai sha..jd lbh ramah n sempoi..

kat site pun sha tegur2 org yg buat keje..sha kacau bangla2 wat keje..klu dorg kusyuk je buat keje..sha dtg kat dorg then jerit...bangla tu pun terdiam la ingt dorg de buat salah...tu la kje yg sha buat klu bosan g kacau org buat kje..hahahahahaha...

sha rendahkn hati tegur pekerja2..n that pe yg kte sepatutnye buat...ble kte de satu tahap lbh dr dorg kte rasa kte xsetaraf dgn dorg..sha xnk pekerja kat sane anggap sha camtu..takut dorg fikir mentang2 la budak u xsesuai la kn bergaul dgn dorg...then alhamdulillah latihan kat sane berjalan lancar...sha rasa seronok sgt rasa n memcuba sesuatu yg baru...sampaikn sha pergi jgk kje wlupun tempoh latihan da habis...dorang kat sane pun seronok jew..de peneman buat kje..pastu g minum same...mmg seronok la...sgt2 ske...

PENGALAMAN YANG MENARIK N INDAH... <3 <3 <3


Thursday, 18 October 2012

TABAHKAN HATI KU

SETELAH SEKIAN LAMA,,AKHIRNYA SHA KEMBALI MENULIS...
sha tulis tuk tenangkan hati sha sendiri...
skrg sha study da masuk akhir tahun..da tahun 4..

PRAKTICAL AT PEMBINAAN SMK SERI PERDANA
sha dapat praktical kat syarikat pembinaan pajar tuah..tu nama projek yg sha ditempatkan masa praktical..
wlupun sha agak serabut akhirnya sha berjaya lalui kehidupan kat kluang dgn tabah n gembira..




lepas final thun 3 sha terus gerak g cari bilik sewa kat kluang..my family teman masa ni...sha pergi terjah je tuk rumah sewa tu..berbekalkn number telefon bilik sewa yg dapt dr tenet sha g cari kat mana lokasi yg bnyk bilik sewa...







haaaa...ni la tempat yg sha dapat sewa bilik...sha sendiri xsangka yg sha mampu hidup kat atas rumah kedai...klun kte x cuba kte xtau kn kemampuan kte...hidup kat cni sgt mencabar n berdikari...sha basuh baju sendri..b4 ni slalu sgt guna mesin..ble pakai tgn tu la rasa sempot...sampai nk jemur baju pun da xlarat...

akak bilik sewa ni baik sgt...n roomate pun baik..nama die nisa dr kelantan...first kat ctu kakak tu ajar sha tentg tempat tu n nisa ade ajak sha g jalan2...dalam first week kat sane ktrg ade g kuar makan then pastu sha tertinggal kunci bilik so ktrg pun merayap la satu kluang tu...g kluang mall then kluang parade...sha ni nyusahkan..awal2 da wat perangai..cian roomate sha..ktrg duduk kat tangga sampai nk 2jam tggu kakak tu bg kunci pendua...dugaaan~~~~

bilik sha ni strategik kot...tingkat 3..ade beranda..so klu free ktrg akan tgk gelagat manusia dari tgkat atas..macm2 hal n kerenah..de yg gaduh2..ade org gila..org g bli barang2 kat kedai terus maju tu n kedai bawah bilik sha kedai lbh kurg mcm kedai rm2.. =) overol mmg seronok sgt kat cni...sha hargai kehidupan berdikari kat cni...thank you allah.......




Wednesday, 25 April 2012

TABAHLAH WAHAI SHA

salam..lame beno tak tulis2 kat cni...almaklumlah budak sekolah,,,
sekarg tgh lepakn DRI kat makmal komputer tu yg terjah cni jap...nk cite hidup seorang sya laaa... =D

WAT HAPPEN TO MY LIVE????

1) now tgh cari tempat tu li (latihan industri)...sush gler nk cari...kawan2 yg dapat pun mostly jkr tp de yg xdpt alaun...mmg la alaun tu xwajib kn tp kte as student yg xde kje ni rasanya perlukn alaun...yela,,,mak ayah bukn org seng pun...bg yg dah berada tu alhamdulillah la...wet xyah pikir...tempat li pun xyah sush nk fkir...mak ayah blh tlg ...syukur...

yg lagi menyusahkan plak ble ktrg punye li hanye tuk 2bln shj...rata2 syarikat xmau coz kejap sgt...bdk2 senior pun plik npe kejap katenye xdapat ape2 t tuk dpelajari...lect pun ramai komen...plik kn,,,kejap gler...mmg sush nk dapt somethng la klu masa byk tu jew...haaaa...hebat lg time ktrg li waktu puasa...mmg mencabar la...n tercabar la dri ni nk tahan kat tempat org nnt...

2) masalah seterusnya,,,my bf wat prangai...die msj adik angkat die...kate cm cdik-bradik tp xkn la adik bradik msj plik2 kn....sape x tacing,,,hidup rancg sampai nk kawin bagai tp palsu rupamye...mmg tension...mle2 kenal xde plak nk wat prangai da lame da bosan agaknyew...ble mintak putus xnk plak,,,bengong btol laki ni,,,xske da ckp jew...mmg la kte a woman akan ngis tp at last akan sedar jgk yg that mamat bkn suami kte pun,,,nk ngis tu tuk redakn hati n prasan ...it ok...

tu la ble terbayag nk kawin nnt lg la mcm2 kne hadapi...da la zaman sekarg ni kes cerai berlambak,,,mcm kawin cerai ni seng je..mungkin makin lame org makin kurg berperasaan kot...so xkisah...tp anak2 cian la...masalahnye jgk mak bapa yg bercerai skrg xfikir smue tu janji hati dorg xsakit hadapi prangai suami n sebaliknye la kn...

ambik conth my mom la kn,,,sha pernh ckp kat mak biarlah if my father nk ceraikn my mom...cian tgk my mom...org laki wat semue benda semue nk ikut cakp die...macm istri xde hak pun,,,,kawin kn perkongsian,,,pe salahnye bersama2...fikir smae2..ni wat istri mcm org gaji semue nk tunduk kat kaki die,,,baik cerai jew...ingt org wanita ni xde akal kew...xbolh fikir ke...ktrg mampu fkir lbh baik dr lelaki...wanita pun de prasaan la...tp tahap kesabaran wanita sgt tggi mungkin jgk sbb anak2 mreke bertahan...hope my mom tabah coz sha akan alwayssokong my mom...to my father u blh kawin lain tp bg ktrg adik bradik wet...hbs cite...nk kawin ngn sape pun xkisah...

HUHUHU...SORRY TER EMO PLAK...HUHUHUHU

 tu la kn sha nk ckp bnyk pun xgne...mintaklah semue org berfikir...fikirlah...fikir...fikir...fikir...hidup sementra...kadg2 sha gagal kawal prasaan biasalah sha jgk manusia...haraplah sha masuk syurga,,,dapt penuhi smee permintaan sha,,,amin...