Friday, 30 November 2012

Salam...hrni sha ingt nk share sesuatu yg sha ingt sampai sekarg...

Dulu masa sha form5 sha de dgr radio..xingt la radio pew..tp rasanye ere,rentak muzik terkini..klu salah maaflah yew...sha masa tu dgr cerita2 org...rancgan org yg duk bercerita pasal pengalaman masing2 ikut topik yg dberi tu...

Sha ingt lg masa tu de sorg pompuan ni die cerita pasal die rampas bf kawan die...masa tu klu kawan baik ni kuar g dating mesti kwn die bawak die skali..sbb ske kat laki tu...die ckap yg die buat dorg gaduh xsilap pastu die rapat ngn laki tu...sekarg die ngn laki yg drampas dr kwn baik die tu da kawin...pastu DJ de tnye then this woman said die bahgia sekrg ngn laki die...happy...dj tnye lg kawan die de g x majlis kawin dorg...tp sha ingt la die ckap pew...then die de ckp la die xrasa bersalah janji die dpt laki tu..gaya die ckp time tu dgn rasa happy,megah,xde rasa bersalah...mmg hebatlah pompuan ni

Dj masa tu pun terkejut dgr cite pompuan ni..pastu doakn yg wanita die bahagia...amin...

Bg pendapat sha la kn

1-woman ni agak teruk la...sbb merosakkn hubungan org...buat org bergaduh semata2 nk kat sorg laki then sanggup putus kawan baik sbb hal2 camni..

2-jodoh kita Da dttapkan...xperlu kte wat sesuatu yg bengong cmtu...klu da jodoh xkn kemana...cuma cpt or lambat je...

3-tht time die blh la ckp die bahgia dgn laki tu tp kemudian hr kte xtau...sesuatu yg bermula dgn hitam berkemungkinan hitam lah pengakhirannya...

4-jgn la hidup kte sampai hilng pedoman...benda yg salah tetap slh...jgn benda yg salah kte bg seribu alasan tuk jdknnye btol...lumrah manusia la bergelumang dgn dosa...tetapi rasa menyesal dan keinsafan tu pentg..klu da buat salah tp xrasa bersalah tu da sakit...bahaya...

5-Sha doakan wanita ini bahagia...amin..tabah jalani hdup mendtg...

Semoga dpt kte jdkn pengajaran bersama...minta djauhkn hal sebegini...


No comments:

Post a Comment