Tuesday, 22 November 2011

aku dimalukan =(

salam semua...

nk sambung blik post lepas...
hidup mmg penuh warna...tp ble dapat wane2 yg gelap dlm hidp kte ni mmg xberape best la...

de mlm tu akibat kebosanan yg melampau...sha de mizcol2 abg mat tu....cda col berkali jgk la tp xde respon pun...sedih doh,,,ble cda da redho malas nk lyn abg ni tetiba dapt mesej dr abg tu....mmg hapy nk mati kot...ske gler time tu...mesej tu tnye sha sape...sha pun abaikan soklan die but sha tnye die blik nape susah sgt nk blas mesej or angkat col bagai...die ckp die buzy...k fine...

then die tnye lg sha sape...my frenz yg yg balas mesej tu bgtau sha sape...then it just said.... OWWHHH....
tu je kot...nampaknye die xberminat la nk kenal2 ngn sha...mmg rasa time tu down gler la...sha sampai duduk bawah meja study sha...xberani nk kuar...rasa malu sgt...kwn2 sha surh sabar je...uhhuuhuhhu,,,,segan sgt~~~~

so ktrg serumah komen pasal abg ni...abg ni agak kerek kot...heheheh...padan muka die...sape surh wat bodo kat cda,,,,ni mknnyerrrr!!!!!!dussshhhhhhhhhh!!!!!.....so rite now sha relax da...sha wat bodo je...sha teruskan hidupkan sha....

so pengajarannye sha rasa sha xpatut kacau org,,,jgn berangan2 lebih....xsemue org ske kte kn...xpelah... =)

Saturday, 29 October 2011

jom hilangkan bosan!

da masuk tahun ketiga study kat u ni mmg agak bosan ler...so bg menghilangkan kebosanan tu sye telah mengambil iktibar dr subject creative n innovative utk menceriakan saki baki hidup sye d dunia uthm ni...oleh itu langkah yg perlu diambil ialah jadikn diri anda bkn dri anda...try wat sesuatu yg bodo tahap gaban...nescaya hidup kte akan berperasaan tidaklah bosan n berjadual...

lumrah hidup kat u la kn berlambak bakal2 jodoh yg kite blh jumpe...mcm2 ade...so pe kte nk wat ngn bakal2 jodoh kte ni...pandang je ke...blh jugak pandag2 kn tp jgn pegang2 sudah...hehehehe...

so in my case,,,sha telah mencuba sesuatu yg baru...dalam kelas makmal goateknic sha de sorang abg ni tetiba je die sekelas ngn ktrg...perggghhhh,,,mmg best la dapat kawan bru coz muak da nk lyn bebudak clas..huhuuhuh...nk layan muka baru plak kn...abg ni muka melayu,,kulit coklat manis mataku memandang n nampak kematangan nya...huh...mmg sha ske la...die ni jgk jenis polite2 g2 so mmg sesuai kot ngn sha yg agak keganazsan ni coz slalu membunuh nyamuk...der~~~~

malangnya, abg ni segroup ngn my housemate,,sha xdapat nk group ngn die...nama die muhd abdullah...panggil abg mat...umo 26thn...sekelas ngn budak 21 n 22 yg xmatang lg....cian abg tu tp xpe la...sha ske...hahahahaahhaahahhahaha............skkkkeeeee~~~~~~

sha ckp la kat kawan sha yg sha ske kat abg tu,,,n masa deepavali tu kn sha surh kwn sha ajak abg ni kuar skali jln2 g shopng mol...abg tu said esok die confirmkn...esoknya pas bgun tido my frenz msj die then die kate die xdpt g coz de hal ngn kawan die kn....xpe la org da xsudi xkan nk paksa2...macm desperate plak kn...eheheheh.....

next class sha jadi segan gler nk g class coz segan la nk jumpe abg tu,,,die kn da reject nk kuar ngn sha...tp adalah sgt mengejutkn ble abg tu tnye kat kawan sha tu tentg sha.....wahhhhhh,,,,mmg berbunga2 hatiku...seperti musim bunga di africa...ooooyeeahhhhhh....hati ku bersorak... =p masa abg tu blik pun sha sempat la bg senyuman yg manis yang kuberikan kepadanyer...der~~~

masalhnye abg ni lain skit...most of us biasanye klu org mesej n mizcol kte kn kte akan balas kn tnye sape...tp abg ni lin btol...die wat bodo je...mmg xlayan nombor yg xdikenali lgsung...huuhuuuuu...bguslah kot...

so now hidup sha de berperasaan segan la utk berjumpe dengan abg ni xlah seirama jer feeling cda...

mungkin klu u oll bace u oll said...gedix gler kot minah ni,,,wat malu kaum pompuan jer...ermmmm...so  bg sha...sha just nk enjoy jer...sha pun xpernh nk g berborak ngn abg tu just klu terserempak just senyum...that ol....ermmmm salah ke klu girl yg ajak kuar...rasanye xsalah n maybe kurang sopan le kot...huhuhuhu...xpela,,,mungkin jodoh sha ngn abg ni kan sape tau... amin~~~

Saturday, 1 October 2011

masalah rumah tangga...

assalamualaikum.... =D
 hrni sye bgun awal kul 9 trus ngadap laptp...
so sye pun free tuk menaip ni...

sem ni ktrg hanya ber3 sahaja yg duk kat rumh sewa ktrg yg cantik ala2 kg tu...
dulu ber4...mengapakah ini terjadi...??????
jom kte selongkar.... =p

kat uthm ni student wajib duk asrama selama 2 sem sahaja = pelajar thun 1 jer...
ble da masuk thun 2 da kne blajar berdikari duk rumah sewa berbanding dgn sebelum ni student duk hostel tuk 2thun..ble kemasukkn ktrg plak jd setahun...student makin hr makin ramai kot....
then senior sha time matrix dlu merangkap roomate sha pun ajak la sha duk bersama2...
dorg 2 pun bersusah payah la cri rumh sampai la akhirnya jumpe la rmh sewa yg ktrg duk skrg agak jauh ckit kot dr u cos kat area kg...kne masuk dlm ckit dr jln besar tu...

then ble sha g tgk rumah tu hati sha pun muskil la nk duk tempat tu...rumah kg kot tp batu semua la bahagian dapur atap zink...huhuuhuu...bkn nk demand tp rasa cam xpernh la duk rumah ala2 kg ni...blik rumah nenek pun sekejap je merasa....first sha tgk adalah tandasnnye...xkotor tp rasa cam xmampu duk rumh yg xbertands marmar...agak x setuju la dgn rumh tu act...

then sha bgtau la my senior ni mungkin sha xdpt duk lama kat c2,,sha klu dpt rumh lin t sha nk pindah..then my senior N jga sahabat baik dgn my senior S pun berkata lah yg die xnk pindah dr rumah tu...klu sha nk pindah xpela...dorg still nk stay c2...

hidup ktrg pun bermula la kat kg parit bengkok tu...semua berjln ngn lancar...but msalah rumh tgga ktrg melanda adalah ble kak N td dpt bf bru...bf die ni xla hensem mana pun,,ala2 rock sempoi rambut trabur la...
die plak baik kot...tudung labuh bgai...pkai sarung tgn n kaki lg...so ktrg pun xmelarg la percintaan dorg ni coz org tudung labuh pun de prasaan katanye la...

then dorg nk dating kat bp mall kot so akak N ni ajak la skali merangkap ktrg nk shopping2 skali...sampai je kat bp mall tu ble akak N ni nampak je bf die tu die trus menonong kat bf die tgglkn ktrg jauh kebelakang...mula2 rasa xpe la...first time dorg nk date kot...yg ktrg ber3 ngn sorg lg bf pun berjln la bersama2...persoalannye siapakah  pemilik bf stu lg tu????(out)jeng3x..... =p

then setelah semakin lama bru ktrg sedar yg dorg ni xske kuar bersama,,dorg ske ber 2 jer...
paling gempak adalah ble dorg g wetworld ber2 je kot...xajak pun sha...sha da la nk ikut...huhuuhuu..
ermmmm ktrg pun biarkn la je dorg pastu next week nye ktrg g ngn jirn ktrg...lg best...

then lagi bf die ni plak ske dtg lepak kat rumh...kul 12 pun de dtg lg...lepak2...die kata boring kat rumh so dorg pun dating la kat depan rumh ktrg...pernh sampai kul 1 pg xblik lg duk berborak..sha tau pun coz kwn laki sha yg tegur die kata nampak dorg ber2 depan rumah mlm2...sape die tnye..."mmg clas ko jah dating sampai pg"... =D....

kes hebat lg,,suami jiran ktrg de nampak kak N ni berjln msuk nk blik rumh dlm kul 9 tu sambil berplok pingg...lorong msuk tu mmg agak sunyi ckit coz de kebun sawit at kri n kanannye...dorg kuar time tu g date ler...mmg terkejut akak tu bgtau g2...suami die plak yg cite kat die...so jiran ktrg ni de la sindir2 ckit...akak S pun de la tegur2 jgk...

akibat teguran2 ni de la yg makn hati sampai kn xbercakap stu rumh...akak N pun da x g class ngn ktrg da..die g pg2 n kdg2 tido rumh kwan die..xblik rumh pun...hari demi hr makin xsrasi bersama...akhirnya last sem akak N bgtau akak S die nk duk hostel xmau lg duk ngn ktrg...ermmmm...mmg dingin kot time tu...sedingin embun pagi g2...tp sha ok jer,,xkisah pun...juz rasa syg la akak tudung labuh yg selama ni cukup jga dri die tetiba blh brubh sampai blh pgg2,,tepuk tampar,suap2 bgai...kwn 2org lg tu agak mkn hati la coz da janji nk duk bersama2 kat rumh sewa tu...

tu la citenyer...masalah rumah tgga dalam kalangan pelajar universiti...habis...
same2 la kte renungkn...daaaaa.... =)
berkasih biar berpada2...
mak sha pernh nasihat camni...."ko nk berkasih beribu pun xpe tp t da kawin biar setia pada yg satu"
terbaik x?????heheheheheee

Thursday, 15 September 2011

masuk belajar la weiii.....

salam...

ha...minggu ni sha da start class..isnin hr tu...mmg serabut+penat..
da thun 3 pun still lg salah2 clas...adoohaiii..
sampai pensyarah pun perli cri class lg ke...
since kat uni ni sha da agak senior mmg best jgk la...
de junior2 dtg tnye tempat mcm2...so sha pun dgn happy nye tlg jgk dorg menjelajah satu uthm tuk mencari class...

pemandangan dorg pda hri pertama start class mengimbau kembali time sha mule2 blaja dlu...
same jgk cm dorg...melilau2 cri class...
de junior ni siap pnggil sha sbg miss kot...mmg xblh blar...cos kwn sha tu die pnggil akak...tergelak la ktrg..maybe my frenz die nmpk tue kot...hahhahaha...tp sha pun da tua kot...

ermmmm...
yg sedih nyer xsangka lg 2thun sha akan tamatkn pengajian sha kat uthm ni...dgn student yg makin ramai ternyata uthm sdg membgun...bnyk lg prasarana yg xsiap but alhamdulillah libry yg terbaik terlahir kat universiti sha...jemput la mai tgk k... =D

best kot jd senior...but sem ni hard gler...de ke patut pensyarah tu suruh stand by minggu depan nk kuiz...aikkk...blum ape2 lg nk kuiz...die mengajar pun blom lg...da la da dpt 1 assignment...bru je msuk clas...parah btol...ni blh mendtgkn mrah...heheheheh...tp tu la dugaan sem ni..rasa xpuas hati plak tetiba sudden je subject jd hard nk kne bwk,,ni la bahana nyer jd senior.....camne la pointer nnt kn...

ok2...nk blik da cc ni...sampai cni la coretan harian ku...salam...hahahahaha... =D

Thursday, 1 September 2011

KL RAYA

ermmmm...ehemmm3x...
selamat hari raya maaf zahir dan batin...maafkn segala salah silap sha selama berblog ni... =)

seperti selalu la most raya sha akan raya kat rumah sha kat damansara...kre raya kat kl la...then raya 3 or 4 bru blik kg...but this year 9hrbln bru blik kg cos pas blik melaka parent nk anta sha blik trus masuk u kat johor nun..sha masuk u blik 12hrbln..sekali arong seng...

seperti biasa la hari raya pertama pagi2 sha akan tlg mak kemas kn rumah ckit ngn tlg siapkn adik2...abah sha ngn adik laki sha akan g sembhyg raya...da siap adik2 sha,da cantik semue bg dorg tgk tv so dorg senyap jela sambil sha tlg mak sediakn makanan tuk mkn t...then bru sha g mandi...

thun ni bju raya sha wane kuning putih pastu de bunga2 kecik wane purple..mak yg bli kn kat jakel..cantik la..hehheee...pastu da siap melaram sha akan join adik2 tgk tv sambil tggu abah blik dr masjid...

ble abah da blik ktrg adik bradik akn bersalaman ngn mak n abah dlu,,abah ade la hulur duit raya sehelai due..sedih rasa time ni slalu nk kne control supaya xngis tp tgk adik yg lin relax jer...huhuhuu...pastu bru ktrg mkn2...this year mak masak rendang dging,sambal goreng jawa,kari daging,ayam masak merah fav kami adik bradik,serunding kelapa my fav jgk,kuah kacang then rebus ketupat segera tu yg cepat lg mudah...abah de bli lemang 4btg tp xok sgt kot lemang tu,,de yg keras kot api lbh..rm15 sebtg plak tu...

abis je acara mkn2 ktrg semue tgk tv sambil borak2...pastu tido cos penat sgt la kot kn...sha kdg2 time ni da tkar bju da,,pakai tshirt jer..seng...coz mmg hari raya tp kat kl blum raya lg,,tggu minggu ke2 raya bru la org kl dtg beraya...thun lepas lg sengal sha pakai kain raya je,bju pakai tshirt...huhuuhuu...yela,xde org nk dtg kn...

petgnyer ktrg akan g rumah mak saudara kat klang,ikut lebuhraya dlm sejam da blh sampai da..dekat jer...sampai rumah saudra je sha mkn kuih ckit,rasa lauk wak masak then tgk tv...parent sronok la borak...wak sha anak die semua da bsr da kawin de anak pun..mane la nk masuk nk borak2 ngn sha..
oleh kerana berat bdn sha bertambah thun ni so ramai la menegur...sha pun senyum sokmo jelah... =)
da boring sgt rumh wak,,sha tido jela..t nk blik mak sha kejut la...ha camtu jela sha beraya...xbestkn...

mlm tu lepak rumh jela...tgk tv adik bradik...that oll je kebiasaan raya pertama bg sha...
klu raya ke2 plak ktrg adik bradik beraya kat rumh sendri la..ktrg yg mkn kuih2 semue...hehehee...wat air bagai...cian kn...tp xpe sha ske like that...

raya ke3 thun ni sha keje...sha ingt xde la org melayu yg nk merayap g shopping complex raya2 ni tp ade kot org melayu jln2 beraya kat shoppg cmplx ni..pelik la sha nape la dorg beraya kat cni...maybe raya dorg lbh kurg mcm sha jgk la kot..cian kn org kl beraya...

ble org start keje t sure bru la nmpak bdk2 dtg beraya kat rumh...sekejap2 de je budak dtg...kdg2 ktrg bg jer wet raya coz pent sgt nk lyn kn..kat kl ni mmg seng sgt la klu bdk2 nk kumpul wet raya...rumah teres sebelah2 je...tambh lg rumh flat...sure bnyk la blh kumpul...blh lebh kaya dr abah dorg kot...

ha camtu la sedikit sebnyk klu raya kat kl ni...org semue xde...most semua blik kg...jln pun mcm xde keta je sudi jln..tp ni la life klu raya kat kl..tu la org sibuk nk blik kg...ape2 pun...selamat hari raya ler...







Sunday, 28 August 2011

JALAN TUNKU ABDUL RAHMAN (JLN TAR)

sha g jln tar semalam kul 9.30pm bru bertolak dr rumah..
one of my bff yg ajak..sha malaz nk g coz hrni sha keje but dorg ber3 semgat suruh sha g mak pun kate g la teman bcoz of u sha g jgk kuar mlm2 tu...(first time kuar mlm kul 9.30pm)...hehheehee

kwn2 sha nk bli tudung ngn bju raya..dorg xbli ape2 langsung lg..
sha plak mak da siap bli kn..so relax jela..
ingt klu nk g pun nk bli xsesory lg...bli cekak,gelang ke...

ktrg park kat hotel dkt kg baru..pe tah name hotel tu...tu pun setelah tersesat n tahan jln sesaknye..
then ktrg redah la gerai2 yg de kat c2..bnyk sgt jual baju,kasut,kuih,dompet,tikar..mcm2 la..
sha berjalan cuci mata jer...xminat nk bli..
da lme jln tu bru kwn said ni bkn jln tar but chowkit..
owhhhh...
so da slh tempt coz ktrg nk g jln tar...
patah blik la jwbnye...
setelah bertnye pada sorg pakcik so da tau la ktrg arahnye...
pakcik tu suruh jln sampai 3 traficlight...jauh tu ktrg jln...tp redah jgk..

kat jln tar ni xbnyk jual brg perhiasan dri wanita ni..
bnyk baju,kasut,kuih..
mmg bosan...lg2 dgn niat dtg nk meneman je...

kwn sorg ni mmg sha tension nk mati...die sampai nk tawaf satu tempat tu semata2 nk bli 2pasg bju sahaja..geram btol...yg tu xnk,,yg ni mahal,,tu xcantik,,xberkenan...mmg wadoh la...hr da la makin larut mlm..
da pukul 3 pun masih ktrg duk mencari bju tuk die...
sha da jln sorg2 time tu tension kot...
esok da la sha nk kne kje kul 10...pastu da pg2 buta xblik lg sape xangin...

akhir nye jumpe jgk bju yg berkenan d hati kwn tu...
dpt la ktrg berjln jauh lg ke keta tuk pulg...masa tu kul 3.30 xsilap...

oleh krn pent sgt la singgh kat kedai kg bru tu kat kedai runcit bli air soya..
sha cucuk straw then rasa pekat gler air soya tu..tp sha xtelan lg..bru kne lidah
sha trus ludah kluar..mmg air soya tu da rosak wlupun xpired date 2012..sampai air tu pekat xdpt nk menitis...baygkn la..mmg muntah2 geli2 sha dbuatnyer...sha basuh mulot gne air mineral kawn..mmg adohoi btol masa tu..sambil jln tu da mcm org ngndung kejap2 rasa nk muntah..
org tu surh tukar air lin sha xmau insaf da..kdai tu mmg truk...malang nasibku..

sampai skrg klu ingt blik kejadian tu mmg rasa geli2 je..pengajarannye sha xkn minum air soya kotak or tin lg..no more!...

pengakhiran mlm semalam adalah sha sampai rumah pukul 4.15pg...
gler x gler la...
first time ni...
tp mak n ayah cda xmarah coz sha kn kuar ngn kwn bgtau mak n abah..n sha jarang kuar andai sha blik lewat dorg tau sha blh jaga dri n xkn wat benda merepek punye... =D








JALAN MASJID INDIA

yess...dpt menaip... =D

first time g jalan masjid india...
first time g jalan tunku abdul rahman...(jln tar)
first time g jalan chowkit...
wlupun da 21thn dduk kat kl ni...

PERCAYE?

wajib percaye coz mmg btol pun...bln pose xtipu punye...

tu la hidup sha yg mmg xpernh g pun tempat tersebut..
but sempena raya thun ni kehidupan sha tlah mencatatkn rekod terbaru..

20/8/2011
pertama kali g masjid india..
pergi ngn kwn...dr rumh sha then ke kl sentral coz ktrg janji jumpe c2 then lg trus ke jln masjid india...
nek komuter/monorel xla sush mane sbnrnye...signbord de so tgk la arah mana tuju kte...
klu xreti bce baiklh g tnye kat pakcik2 kat c2 pe sush kn.. =D

setelah sampai ke destinasi ktrg agak terpinga2 coz dua2 xpernh g so arah mane pun xtentu lg(kwn bkn org kl) sik bik de bff menemani di hp so berpanduan jgk la ktrg...

sha sampai je c2 mmg cam lupa dri,,semue nk,,semua cantik,,
sha trus g kedai cekak2 yg pertama sha jumpe plih sakan la..
tu cantik,ni cantik,ni ok,tu ok,
setelah bpe lame akhirnye dpt jgk la bli 3cekak dgn harga rm10
murah knnnnn?happy sha dpt cekak comel2 tuk adik rye ni... =D
jln lg jumpe gelang..
nk gelang plak
nk rantai
nk kasut
nk telekung bru
nk jam
nk cincin
semue benda nk la...
mmg jakun la msa tu dgn benda yg comel2 pastu murh plak tu...
mmg pompuan blh gler kat cni...
setelah berhabis rm150..kaki pun sakit bru insaf nk blik...
tu pun dlm tgn de seratus..klu de seribu mmg hbs seribu jgk la...niat asal nk jimat mmg hilg trus time tu..da blik rumh bru insaf blik tuk jimat..tp da terlambt..
yg pling geramnye sha niat nk g jln masjid india coz nk teman kwn tp sha plak yg shopping lebh..die bli bju sepasang je...tu yg sha malaz nk g sebnrnye tp da nme pun kwn i follow jgk...

motif?
the motif is klu u oll nk bli brg2 mcm dnyatakn td mmg berbaloi la g jln masjid india..
yg pasti pasni sha akan g lg jln masjid india tu..









Wednesday, 17 August 2011

BLOG PUASA

assalamualaikum wbt...
kehadapan kekanda blog yg dingti..
dinda dicini sihat walafiat..
mcm mana dgn puasa kanda??harap baik hendaknye...

tujuan dinda menulis surat ini adalah kerana dinda ingin memberi tahu,,dinda terpaksa berpuasa drpd berblog...
bkn niat dinda nk jauhkn dri dari kanda tp keadaan xmengizinkan...
dinda akan mle berblog blik pd tarikh yg dinda xpasti...
harap kanda menerima khabar ini dgn penuh sabar..

sekian dr dinda...
salam...

hahahahaa...maaf atas angan2 di atas...end month bln puasa ni sha xdpt nk lyn blog2 krn botband yg dignekn skrg agak lembab menybabkn hati sha geram so bg mengelakkn puasa sha terbatal sha mengambil langkah bijak utk puasakn skali blog ni... =D

t sha akn follow new post yg bnyk tertinggal...
best bce blog org tp nk tggu page tu donlot xsanggup gua der....
wokeh...renung2knlah...selamat beramal...

Wednesday, 27 July 2011

adikku sayang..



 













ha...ni adik sha...saje nk share la...
hr ni nk cite pasal kepetahan adik sha berkate2...
antara kes yg sha ingat la..

1) masa ni blik kg..adik sha nampak la stu binatg ni..then die my father..
    "abah tu apa?"
     then my abah pun said tu ayam...
     OMG adik i xkenal ke ayam..cian sungguh...

2) masa tu die men kat halaman rumh tempat mak i tanam pokok2 then die ternampak ulat gonggok2
    then die jerit..."hapuskan haiwan itu,,hapuskan haiwan itu..kte takut haiwan itu..." =D

3) masa sha tgh mkn ayam goreng mak sha masak..die dtg kat sha tnye..."apa yg kamu mkn tu"
    so sha ckp..'tenuk,,sedap"... =p
    then die xmau la mkn..hehehhee...
    pastu die da rasa.."owhhhh,,kamu tipu kte ye..ni bukan tenuk,,ni ayam"

4) sha bwk die g world pet kat mid tu...then die sibuk nk tgk anjing..so sha bwk la..then die nampak spesis   anjing ni die kate "tu anjing superhero..nanti die bertukar jd superhero..kte tgk kat tv"
so sha ckp la tu mmg anjing superhero tu pun..so die sgt kagum..hehehehee


5) yg pling xblh blar nye..kat tempat anjing tu jgk de pagar putih yg hlg pengunjung dekat ngn kandg anjing tu
    de tampal amaran kat pagar tu,,do not touch..
    so adik sha yg bijak ni g tunduk kat signboard tu then bace "dilarang memancing"

6) yg pic die ngn bear tu act bear tu akak sha punye,,bf die bg..adik sha ske la bear tu tp akak xbg men..
    die tnye akak sha.."sape bg kamu ct?"
     so my sis said... "bf akak la"
     then die balaz blik..."owhhh..npe die xbeli 2"..

*dulu sha slalu sakat die..klu burung sha ckp kucing..klu sudu sha ckp gajah..sje bg die penin2..hehheee...sampai die ngadu kat mak.."mak itu burung ke kucing"...hehehe..sronok2...

haaa..tu je la yg sha dpt ingt yg lain xingt sgt..lgpun sha study jauh so time die membesar sha xdapt fully de ngn die..time blik cuti je la...bdk2 kecik ni mmg comelkn..sha syg adik sha..sekian..hahahhaa


ngeri yg sedih..

ok..
mehh cni adik2 akak nk cite...

pada suatu masa dahulu cinderalla sedang menunggu bas untuk ke suatu tempat yg cinderalla sendri tidak ingt...
pada masa itu keadaan sunyi seketika...angin bertiup xbrape nk kuat sgt la..tp still rasa berangin...

sedang asyk cinderalla menungu bas...tiba2 muncul sebuah bas dr arah bertentangan...
dlm hati cinderalla pun berkate.."owhhh,ini bkn bas yg beta tunggu"...

lalu cinderalla memerhatikn sahaja bus yg bergerak itu krn hanye ade sebuah bus je yg lalu saat itu selain sepoi2 shj kenderaan yg lin...

bus itu pun berhentilah ingin menurunkn penumpg tidak jauh lebih kurg 150m kot dr dri cinderalla..

tetiba sesuatu telah terpelanting kuar sebaik shj bus itu berhenti...
alangkah terperanjatnye cinderalla sgt itu..

lebih memeranjatkn lg sesuatu yg terpelanting keluar itu adalah seorg budak lelaki rupanye..
kelam kabut abg kpd budak lelaki itu turun dan mendukung adiknye yg jatuh...
nampaknye kepala budak itu telah cedera,krn cinderalla ternampak sesuatu yg berwarna merah,,barangkali darah agaknye..ye darah cinderalla pasti itu darah...

sejurus itu,abg budk itu berlari kearah rumh mereka yg berada tidak jauh dr c2 sambil mendukung adiknye dan memujuknye supaya berhenti mengis...tidak lupe jga die turut mengutip seliper yg dpakai adiknye...

cinderalla tergamam menyaksikn pe yg berlaku sebentar td, cinderalla xmampu untuk membantu..hati cinderalla bertukar menjadi hiba..cinderalla seakan2 hendak mengis...

mak budak itu dan seorg anknye lg pun turun dan menuju ke rumah utk melihat keadaan anknye..
cinderalla dapt mendgr keadaan riuh di dlm bus itu..ade suara yg mengatakn pergi hospital..

mak budak itu pun bergegas ke rumh dan mendapatkn anknye yg cedera dan masih mengis itu..lalu dibawanye semula menaiki bus tadi utk ke klinik bragkali...

cinderalla yg berada dperhentian bus terasa sgt lemah tuk berdiri...
tidak sngka cinderalla akn melihat sesuatu yg menakutkn seperti ini...
disaat menceritakn kisah ini hati cinderalla turut berasa sedih...

so hope adik2 yg nek bus duduk elok2 k..akak xmau u oll nakal2 dlm bus...kpd pakcik bus pula tlg la tutup pintu bus semasa bergerak...

Monday, 25 July 2011

kebengongan

selamat pagi...
so mcm biasa ble on9 bka fb tu tgk cite2 menarik from kwn2 n like pe yg i like...heheehee
OMG ..i got mesj...
owhhh classmate mase form5 mesej tnye khabar...
so i pun blaz la mesej tu said im ok then i tnye la khabr die pulak...
then die blaz..." wanna laugh"...
then i blaz blik... "why"
then blaz die blaz lg... " it is you on the video..want to see"
then i juz blaz... "sure"

terkezut mak...ble masa plak i de video ni..video pe plak pasal i yg tersebar ni..i xpernh nk upload video dri i kat mane2...ermmm....jgn2 video i yg merepek2 yg i wat ble i bosan tu x..tp xkn kwn2 i yg upload plak...aduhh...video pe ni...

*bkn pe i de la koleksi video peribadi,,,bkn video lucah nye...no,no,no,no....video rakaman lagu raye yg i ngn housemate i berangan2 msa tu..mmg kurg sifat ckit la video tu...then video i berangan jd pembace berita..i want berita kes buang budak,,mangsanye adalh ank jiran i...

lme tggu kwn i tu xbalaz2 plak..so i mesej lg..."wat kind of video u talk bout"
then die balaz..."shi...itu virus...nt me...sorry yar...its sending mesj by itself...sorryyyyy"

mmg watever btol la virus tu..den ni dperbodohkn,,virus tu tlah berjaye mencuakkn den..mmg denn torkono!!!...boloz saje dinding itu... =P

so pasni sape2 yg mesej korang kat fb tu korang blaz je..."ko jgn nk menyemak dlm fb aku ea virus"... =D







Sunday, 24 July 2011

jgn kurg ajar!!

alkisahnye semalm mcm biasa sha nek bus blik keje..sampai kat stu tempat ni..de sekumpulan wanita agak berusia nek bus yg same..dorg ni warga indonesia...keje kat one of shopping complex kat cni...

so mcm biasa la nek bus t conduktor akn dtg kat kte,,kte byar la tiket bus..mlm tu conduktor cina..mmg sebelum ni sha xpernh nampak la...yg paling kurang ajar je conduktor ni yg membuat darah sha ni membuak2 sakit hati ialah...

" BINATANG TIKET,,TU SATU LAGI BINATANG BAYAR TIKET"......dlm dialek cina die...

mmg terperanjap gler la die gne word kurg ajar mcm tu...sakit btol hati ni...dekat warga tua plak tu...

tp xde sape brani tegur apek tu said like that..baik yg lelaki bdn besar pun pakat diam...kte yg pompuan ni nk tegur takut jd lin plak....pakcik driver bus tu pun wat bodo je...mmg dasar melayu kurg ajr jgk la kot driver tu...

yg makcik2 td just ckp..."ni manusia manade binatang kat cni "...

apelah nasibkn sha sendri xmampu tegur...ermmmm...harap2 de org lin yg akan tegur...jgn la gne word2 yg xsepatutnye...mmg dasar kurg ajar apek tu...

sekian... =(

Saturday, 23 July 2011

jgn kahwin!!!

ermmm....
pe perasan ble tau kawan kte nk kawin..???
ble tnye kawn2 lin dorg akn ckp bgus la tu da jodoh..
tp bg sha..sha rasa sedih sgt...
sha xnk dorg kawin..t sha rasa mcm kehilangan dorg...
sha xnk kte masuk ke fasa lin..sha nk kte semue blajar same2..
no kawin2 dlm dunia kte skrg...kn kte student lg bru 20an...jgn la ambik keputusan terburu2..kawin bkn seng..

sha nk kte blh jln2 mcm dulu,,g lepak same..gurau same...glak same...
now u oll nk kawin sha rasa semue tu xkn berlaku lg..kte xkn dpt lepak n glak same2 lg...

sha xtau nape sedih sgt..even ur parent bg tp sha rasa berat hati sgt..
knp sha xrasa relax cm org lin..

yg pasti sha syg korg sgt..sha nk kte jalani kehidupan as student dgn gembira...tp tu semue mungkin satu hr akan hilang jgk kn tp wat masa skrg kte enjoy la dlu...jgn la kawin lg...

Thursday, 21 July 2011

keje partime 2

second keje partime i keje kat butik brg2 baby..keje cni bnyk terdedah dgn sosial life org...

first my boss tempt keje tu pengkid (pompuan yg bersifat kelakian) tp xkisah la cina lgpun..lgpun die sgt baik n sporting...

then i rapat ngn akak senior tempt keje tu..orgnye da brusia dlm 40an ttp mekap xpernh lekang dmuka..die da cerai kre nye janda la..da 2x kawin tp xde rezki rumh tgga die kekal..akak ni sempoi yg amat la...segala cite smue die share..ktrg slalu glak sakan same2..n akak ni de bf,,lelaki yg lbh muda dr die..23thn kot...

yg i nk kongsi adalah dorg punye life..bkn nk memburukkn...juz tuk renungan bersame..n spya kte membentuk jati dri yg kukuh dlm dri kte..jgn terpengaruh dgn dunia yg naif ni...zaman skrg da plik..yg haram pun jd halal..

ok..

seks tanpa sempadan :
bf akak ni tinggal sekali ngn akak ni n sorg anak laki die kat rumh flat akak ni...dorg xkawin lg..tp da tinggal same..one day akak ni pernh cite ngn akak sorg lagi akak tu yg die sronok wat seks ngn bf die smlm..i terdengar la...n i plik nape anak laki die yg sebaye i pun xkisah yg laki ni tinggal ngn dorg n jiran2 pun xkn xde yg tegur ke ape kn...dlm hati da fkir npe la kn dunia skrg cm ni,anak2 da xkisah jiran pun malaz nk ambik tau kot..i kesian jgk kat akak tu tp rasa nk tgur cm xlayak t de yg terasa hati plak kn...klu akak ni dpt gaji die xkn bgtau bf mude die cos t bf die mintk pinjm wet...now dorg da break..

kes  ni plak bout terlanjur b4 married :
akak sorg lg ni pun lebih kurg same jgk..bf die keje bwk lori...dorg tinggal serumah jgk..tp dorg msa tu mmg da nk kawin...skrg mmg da kawin la...akak ni pernh ckp kat i.."penatlah hari ni,,smlm kne pindah brg.."so i tnye la "pindah rumah ke bru ke kak"..die said xla..angkut brg kuar dr rumh bf die,,da nk kawin kn so t sedare dtg ckp pe plak...kre bersekedudukkn la dorg ni..tp alhamdulillah la kawin akhirnye..klu xkawin mmg sengal la...

uniseks :
akak ni partime bru msuk mcm i la tp i masuk dlu..da lme kenal akak ni mle la plik2..akak ni cite die de gf kat kg..mmg omg la..akak ni makeup cantik,,bdn chubby2 de gf..pastu die de ramai bf yg mane djadikn as banker die n then bg kat gf die kat kg skali..pling xblh blar akak yg i rapat tu bgtau yg akak partime ni ske i..i takut la jgk..xpernh2 pompuan ske i...mmg plik sgt2...tp i senyum je wat bodo...akak tu nasihat kn i hati2...de hr tu akak ni tunjuk kat i leher die merh2 cos gf die kiss...mmg wat lawak la...msa tu i owhhh kn je...

then de plak die tunjuk tulg ikan..die kate benda alah tu tangkal...klu die bg kat pompuan t pompuan tu msti teringat2 kat die..tangkal tu pakcik die yg g..i xcaye..so die suruh i try simpn..perggghh,,mmg i xnk la...bkn pe nk berwaspada...pastu setiap mlm jumaat die akn kemeyan kn seluruh bdn die,so die kne blik awal setiap jumaat...mmg parah akak ni..makin lme kenal mmg makin pelik...time keje kdg2 die slalu la pgg tgn i,,pgg pinggng,,i wat bodo je..tp ble die pgg tgn mmg rasa ya allah lepaskn lah tgn tu cept dlm hati jela..btw sik bik xde benda yg xelok jd kat i..syukur..

gay :
abg ni kdg2 je dtg tempt ktrg anta brg..die keje kat cawangan midvally xsilap...die nmpak cam lembut2 ckit la..akak2 ni bgtau yg die de bf..slalu wat projek..huhuhuhu...die ngn boss ktrg mmg xngam..akak tu said pengkid ngn gay mane blh ngam...tp xlame pastu abg ni kne buang keje,,depan ktrg abg tu blar coz my boss yg pecat die..mmg terkejut jgk la msa tu tgk adegan tu..siap my bos mrh2 jgn dtg cni lg...

the conclusion is...i rasa mcm dri je je yg normal keje kat c2 wlupun i xbaik sgt tp alhamdulillah i xmenyimpng jauh sgt dr landasan allah...so hope korg dapt la hayati cite ni..i kawn ngn dorg semue,,ktrg glak bersame mkn bersame...i bergaul baik dgn dorg..dr pe yg dorg cite i jdkn pengajaran tuk dri i..

sekian..wassalam..heheheheh

Tuesday, 19 July 2011

ko nak mata yg cantik tak??

1) MATA SEPET
  • masa pkai eyeliner jgn gatai nk wat garis panjg2 sampai sudut mata luar cos t mata korang nampak segaris je..
  • pastu korg tambah eyeshadow wane gelap2 cam hitam,coklat tue,hijau tue,klabu2 ke...
  • klu korang nk pkai bulu mate palsu korg jgn pkai yg terlalu besar n tebal...
  • klu pkai mascara bg tebal ckit t mate korg nampak bulat kn comel... =D
                               
                      


2) MATA BESAR
  • pakai eyeliner memanjang sampai kat sudut mata
  • pastu use eyeshadow wane silver or wane terang,,jgn gne wane gelap k
                           

3) MATA SEMBAB BAWAH
  • gne eyeliner wane coklat amat sesuai actually cos klu korg gne wane gelap like hitam mate korg akan nampak bertambh gelap..
  • bahagian bawh mate yg lebam tu korg try cover ngn bedak asas
                  

4) MATA BERJAUHAN
  • try panjgkn pangkal alis mata t mate akn nmpk dekat ckit
  • jgn gne wane terang tuk eyeshadow pada sudut mata bhgian dalam..
                 

5) MATA BERBEZA
  • tebalkn eyeliner wat garis sudut luar mate
  • korg seimbgkn dgn pakai mascara yg tebal jgk
  • pkai bulu mate palsu so adjust pd kedudukn yg sesuai t mate nmpk lebih ok..
              

6) MATA TURUN
  • pakai eyeliner hitam kat sudut atas n bawah tebal ckit then trik ke atas
  • pastu tambh eyeshadow wane gelap tuk lahirkn mate yg lbh bsr.. 
                   
·       
·         


Sunday, 17 July 2011

gaduh ngn cikgu pasal blazer...

bismillah...
ni de lah pergaduhan yg besr dlm idup i dgn seorng guru pengawas..n ni kisah benar la..kengan buruk kre nye...

kisah nye bermula begini...jeng3x~~~~

masa sk mengah dlu i ni pegawas sk,,pastu nek pangkat jd ajk pengawas...pergaduhan ni jd msa i form 5..msa tinggal beberapa bulan lg spm lebh kurg mcm tu la guru pengwas ktrg suruh ktrg bli blazer(kot pengawas tu) dalam rm80..xkisah la even mak i xbg tp my father bg so bli jgk la cos klu ikutkn releven mmg xreleven la nk bli blazer pakai tuk 3bln then xgne lg,,mmg siot jgk la kn...ok da bli settle

then wajib kn g kem pengawas kat genting or cameran masa tu dalam rm200 jgk la...sure2 la mak i xbg..da la masa tu i slalu gler g kem krs pastu blik tu nk g kem pengawas plak kne byr mahal plak tu...bermasam muka jgk la ngn mak coz mak xbg...cikgu tu suruh wat surat tunjuk sebb npe xblh g kem tu plak..leceh btol tp i xwat pun,,lantaklah,,,reason kem tu nk tingkatkn prestasi pengawas..ermmm...the prob is pas blik cam tu jgk smue pengawas i tgk same je,xde prubahan pun,,langsung xde..smue sekadar bju je pengawas tindakkn malaz nk ckp la...setakat pakai blazer tuk naikkn imej pengawas xde faedah la lin la sikap pengawas tu dpt dubah kpd lbh baik...

pastu timbul plak kes yg pengawas form 5 tunjuk belang xnk pakai blazer cos cikgu tu wajibkn pakai blazer..padahal ktrg nk pkai blazer tu tgjwb sendri la..tp setiap perhimpunan hr isnin mmg smue pkai termasuk la i jus pas msuk claz xpkai da la..g tugas masa rehat pun xpkai da la...

cikgu tu xpuas ht sbb tu,,die nk ktrg pakai oll the time..mmg wtf la...sk da la sk biasa blik darjah pun gne kipas..klu de aircon sdp gak la nk pkai slalu..ni dgn keadaan kl yg panas pastu nk wajib pakai stiap kali kuar class..angin btol..so most bdk form5 tak ikut arahan die la juz budak form6 yg ikut coz cikgu rapat ngn budak form 6...

pastu pengawas form 5 ngn pengawas form 6 wat meeting pasal blazer ni la...penolong ketua pengawas girl tu pun ckp kat ktrg die kne marah coz ktrg xpakai blazer,,so smue org d minta luahkn ketidak puas hatian msg2..i ckp klu cikgu tu xpuas hati bik sound direct je kat sape yg xpakai wat pe nk marah die..i xpkai pun sbb rasa xperlu lgpun biasanye pengawas form5 akn direhatkn tuk spm...tp hr isnin ktrg pakai la wajib time perhimpunan..pastu i sound gak ketua pengawas coz kate nk wat meeting kul 3 tp ble ktrg dtg die xde cos kul 3 tu die tlg masukkn hadiah tuk hr guru..mmg bengong...lame ktrg tggu...

ha ni saat bermulanyer~~~

masa dalam claz fizik ketua pengawas dtg..minta izin masuk ngn cikgu fizik ktrg...then die bg satu surat kat i...i relax i bka surat tu..duummm...surat kesalahan pengawas...1)kesalahan krn xpakai blazer...(oooyeahhh)
2)kesalahn kerana xjlnkn tugas tulis buku rekod...

i mengaku mmg i xpernh tulis pun ape2 dlm buku rekod tu..masa tu i penolong ajk kantin..so masa rehat i sepatutnye kne g ambik buku tu kat bilik guru kat meja cikgu pengaws tu then pas rehat kne pulang blik...
da lme i jadi ajk tu i bru tau coz tnye kwn i..seblum ni xde sape pun bgtau...even masa da tau pun i xnampk pe relevennye buku tu...siap nk ambik nk pulang xde keje i nk wat...bik i direct g kantin tgk keadaan kantin masa tu...dengan pengawas most yg lembik2 nk tegur kesalahan org pun malu2 n takut2 bik i duk c2..bkn pe bdk2 ni tau i garang so pas mkn sure dorg pandai kemas termasuk la student india yg bdn besar2..klu i xde dorg akn biar je bkas dorg mkn...

that statenment bkn nk bangga but that is kenyataan..org garang n tegas mcm i ni org takut kot...heheheheh...poyoo2x...

oleh krn surat tu i nekad nk letak jwtan as ajk pengawas cos i seriusly xde msa nk g ambik n pulang bku tu,,no point..mlm tu i bka buku contoh karang i wat la karangan rasmi perletakkn jwtn i sbg ajk pgawas ambik sampul surat abah i then pg tu g letak atas meja cikgu pegawas tu...lme jgk xde respon dr cikgu tu rupenye die de tugas luar...

tidak lame kemudian~~~~~

msa perhimpunan masa tu nama i kne panggil cos 1 of the pengawas teacher nk jumpe..i da agak ni bout surat letak jwtn tu..ble jumpe je die trus sound nape pkai bju pangawas lg,,tersentak jgk la i ni...da la salam xde,,senyum pun xde..mmg xde budi bahasa cikgu ni,,tunjukkn sikap xprofesional lg kurg ajar...tp masa tu cool lg,,i pun blaz "sya letak jwatan sbgai ajk je bkn pangawas" sambil wat muka...die xtrima...pe tah die ckp i pun da xingt lgpun mmg xgne rasanye nk dgr ckp org yg g umrah tp xde bahasa...i dgn darah remaja mmg baran ckp i akan jumpe ketua guru pangawas tu tuk bincg tp bkn die..cos i anta surat kat ketua guru pgawas bkn die...

masa tu i tnye guru pjk i yg ex-guru pengwas pasal guru pengawas tu n ble die blik,,masa tu cikgu yg hilg kewarasan tu masih membebel mrh i..xde adat la,,xbwk berbincg dlu la...pastu cikgu pjk i bgtau then i trus blar mmg wat bodo je ngn cikgu membebel tu,,,otw i nk ke klas tu i dgr cikgu tu ckp,,"tgk kurg ajar bdk tu"...die ckp kat cikgu pj i la tu...tp pas kejadian tu cikgu pj i still ok lg ngn i...sik bik la die da kenal i dlu cm ne...

perang mmg da bermula...tp sbgai plajar masa tu still lg respect la cikgu wlupun tahap respect tu da senipis kulit bawang..

oooooooooooooooooeeeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuu.....(rehat dlu)

pas cikgu yg d maksudkn blik,,,secara kebetulan kelas agama xde coz ustazah xde so i ambik kesempatan tu g jumpe cikgu tu kat blik guru..ade cikgu tu..i dtg kat die...n die said ye ape masalhnye...i bgtau la...die dgr...pastu die coment...die kata i de wujud kn persatuan yg bangkang pemakaian blazer...surely mmg wtf la...ble masa plak ktrg berhimpunan..x blh blar lg die kate i yg hasut semue budak form5 xyah pkai blazer...mmg panas la...

wlupun i ni jht la kn tp xpernh la nk persatuan xpakai blazer bik wat persatuan buln sabit merah ke ade gak untungnyee..mmg bodo agaknye cikgu tu.....oleh krn xnk gaduh lg mcm ngn cikgu yg sorg lg tu..i said "sya xde nk hasut org xpakai blazer ke ape,,tu smue hak individu,,tgjungjwb dorg...klu sya xpkai tu tgjwb sya la...yg lin xde kne mengena ngn sya"...lgpun mmg xde persatuan bodo mcm tu dlm dunia ni...

then persetujuan dcapai i xkn jd ajk lg tp but if pasni i xpakai blazer tandanye i letak jwtn as pangawas trus..

esoknye otw g sk i tertinggl blazer...so dlm hati mmg da xde rezki lg jd pengawas...i pun malaz nk g ambik blazer i...da nyampah nk jd pengawas...so letak jwtn jela...bju putih nk pakai pun de..xde mslhnye...lgpun pe specialnye jd pangawas...xde..

pas perhimpunan smue pengawas girl cikgu tu suruh berkumpul...then die tegur pasal kes blazer ni..then die umum yg i letak jwtn ( sblm ni da janji klu xpkai maknenye i ltk jwtn )..i said thank you sambil senyum then blar blik clas ngn gembiranye...sok g sk i pakai bju putih...tp kasut hitam lg,,mak xbli lg masa tu tp ble mak da ble i akn pakai jgk kasut hitam coz smart lg pakai kasut hitam ngn bju putih...i da mintak izin kat guru pengawas laki,,sik bik die ok sempoi siap xbg letak jwtn suruh fikir soal sijil bgai la...

ekoran i letak jwtn kwn i pun ramai la nk letak jwtn jgk coz masing2 xpuas hati kn..i bg surat letak jwtn pun senyp2 je,sape pun xtau..tp surat kwn i tu xditerima coz cikgu tu ckp mesti i yg suruh dorg...die said klu nk letak jwtn jgk die akan umumkn name kat perhimpunan..
i xsangka buruk btol prangai cikgu tu..sik bik kwn clas i bgtau,,cite kat i blik klu tak i tak tau yg cikgu ni prangai mmg mcm nates...

kemuncak kejahatan cikgu ni pas lebih seminngu i hidup gembira as student biasa...die umum name i kat perhimpunan said i dlucutkn jawatan n sebarg urusan lepas ni i tak terlibat...what the hell...mmg cri maut cikgu ni sengaja nk malukn i...mmg kurg ajar...rasa nk tampar je mulot kurg ajar die tu...tp i xwat pun..cos sakit hati sgt  yg xterluah sakitnye i ngis je kat dtaran terbuka kwn i suruh i sabar je,,i said mane blh sabar...pastu i g blik cikgu kh yg i rapat i ngis kat c2...ingt nk ngadu tp cikgu tu xde plak...

da puas ngis i blik clas,,masa tu kne g makmal bio,,kwn2 da xbrani tegur da...makmal tu dekat ngn blik guru..i tgk je blik guru i rasa nk g serang cikgu tu kat blik guru...ngn sakit hati n tangisan yg masih berbaki i blik clas ambik beg n nk blik...masa i otw blik tu kwn pujuk jgk tp i da xblh tahan sakit hati i jln gak blik daripada i serang cikgu tu plak...kat kantin jumpe cikgu disiplin lelaki yg xbg i benti tu...die panggil i berkali2..i wat bodo je...masa tu xheran da cikgu tu garg ke i xpeduli janji i nk blik...

sampai je rumah i trus msuk blik tutup pintu kuat2...mak i pun risau npe nye kn blik2 ngis2 bru kul 10pg plak tu..da mcm mgsa rogol agaknye....mak i ketuk2 pintu..mak ni kacau la...i bka pintu i ckp cikgu tu bodoh...pas2 i tutup pintu blik...da ok siap tido smue i ckp ngn mak jgn bgatu abah...best gak masa tu blik awal,,tido plak tu...yeahhh...sedih padahal...

sok nye g school kul 8 kot...relax je...guru clas yg disygi n baik hati pun dtg jumpe i suruh sabar...i cite la kat die,rasa bersalh jgk de kurg ajar tp i da minta maaf..guru clas i ckp da xpayah nk mintak maaf kat cikgu tu lg...lupekn cikgu tu..spm nk dekat..i sedih lg masa tu ngis la sambil plok cikgu tu...sik bik de cikgu yg memahami n baik hati mcm ni...seng hati i...thanz cikgu n lovvveeeeeeee uuu so muchhhhh...muahhhhh

then penolong kanan sk pun jumpe i mintak maaf n said sabar n segala nasihat2 lg la then i said thz n plok cikgu tu n ngis lg,cikgu tlg lap air mata i..baikkn...sblum ni i kne g pejabat tp i da malaz nk panjg2 cite jumpe pengetua bgai da mcm kes bsr sgt plak that why cikgu penolg kanan tu dtg kat claz jumpe i...kwn i yg nk benti xdpt tu g jumpe pengetua jgk...tp i da malaz nk jd pengawas da...lgpun nk lpekn so mlaz nk jumpe2 ni...lg2 t nk kne jumpe cikgu pengawas tu mmg blh bwk gado la...kwn2 pun said takziah jgk..hahahaha...mcm pe je...

sampai c2 jela...pastu sepanjg i g sk i xjumpe n xterserempak pun ngn 2org cikgu yg menyakitkan hati tu...sik bik la...klu jumpe mmg i da sepak mulot die...cewahhh,,mcm brani je...

then sejak hr tu i slalu g sk lewat...kul 8 kdg2 x g lg...kul 9 pun de..kul 10 pun de..kdg2 da siap tp tgk malaysia hr ni dlu...kdg2 saing ikut abah i g keje dlm kul 8.30am g2...lantaklah...lgpun xde sape marah pun...so sampai spm jadual msuk sk i da brubah..bkn kul 7.10 am lg...best kn...

tp cite ni xbis camtu je,,cikgu ni g plak dakwah kat claz yg die ngajar kata i pengawas yg xwat keje...ko g la tnye cikgu or sape je kat sk tu i ni jd pengawas mcm ne...sape yg brani tegur budak form6 yg wat bising kat msa perhimpunan sape yg pengawas lin mintak tlg ble dorg xdpt handle keadaan..tnye org kantin tu kantin ok ke x stiap hr i jga...to that cikgu..tlg la behave,,umo da mcm tu prangai mcm siot je...

then de plak gossip yg kata i kne pecat cos i sepak cikgu tu...huh power btol i ni kn...tp tu sekadar gossip je...kewarasan i xhilg lg tuk wat mcm tu...tp andai la bkn gossip bgus jgk kn...huhuuu....

tu je la kengan yg i ingt sampai skrg...rahsia kejadian ni yg i suruh mak i simpan drpd abah i terbongkar jgk..masa i blik matrik cuti sem 2 xsilap tetiba masa mkn abah i tnye nape xbgtau gado ngn cikgu..i said da lme da...pullstop...pe yg terjadi ni de pengajaran kat dri i...renung2kn lah n slamat beramal... =p

Thursday, 14 July 2011

keje partime 1..(kenanganku)

1) mula2 start keje partime msa pas spm dlu...keje jd cashier kat parkson...keje kat cni best kot..bnyk kenal org..kenal plak org yg da berusia dr kte..first time la berkawan ngn org yg da dewasa ni...mle2 keje 2 masuk lg beberapa bdk2 pas spm mcm ktrg jd cashier so ramai bdk bru la masa tu(7org)...mmg best..yg xbestnye blik lambat coz nk kne kire wet pastu tggu plak supervisor check bru blh blik...

de msa tu sekumpulan cashier dr sarawak dtg coz kat kl ni sush dpt pekerja tetap kot that why la..de 6org msa tu laki smue..one of them is my ex-bf,,couple pun sje2 je nk try de bf..msa sk dlu xske bf2 ni,buang masa,kwn2 lg best..

mmg seronk la keje masa 2, kwn pun ramai yg sempoi..pastu ramai plak yg usyar2..mintak no bgai...salh stu aktiviti yg menarik ktrg wat de lah wat rombongan g genting..awal pagi da kuar rumah nk grak g genting punye psal,,dlm kul 6 kot..kat sne men smue game yg de..wlupun takut nak nek roller coster tp nek jgk sampai 2x cos ikut kwn2..segan la kte sorg je xnek..mcm nk ngis pun de masa 2..jerit2 siap mcm org lpe dri..men yg pusing2 tu sampai nk termuntah..pastu nek tiang tinggi yg trun nek tu,,,mmg pling takut,xkan nek lg da pasni..yg klakarnye masa mle2 benda alah tu nk nek den jerit2 xnak naik,xnak naik,,ble benda tu nk trun jerit plak xnk trun,xnak trun pastu terdiam kot jantung xberdegup masa die trun tu,,punggung da xrasa kat seat da...mmg nyeri but overol mmg enjoy la...ktrg blik da nk mlm jgk la..

pastu de plak wat rombongan g kl ngn bwk budk2 sarawak tu jln2,,lgpn den pun xpernh g masa tu so join skali la..wlupun duk kl tp xpernh g plik kn..bkn pe xske rsanye g jln2 kat sne..rasa xslamat kot...pastu bnyk lg la nk cite pun xlarat nk type da..

ok jom sambung lg~~~

de 1 nite ni den jga counter cosmetic nk closing da,,pas tu de plak sowg promoter ni xbg closing cos de sorg lg custemer tgh plih bju..xpe,,sabar,,relax..den ckp xpe den tggu..tggu punye tggu,n tggu lg,,xde custemer tu..owg da la nk blik ni,,nk kre wet lg,,nk tggu bus lg,,die terhegeh2 lg watpe..oleh krn hilg sabar den g la kat tempt G2000 den g sound promoter td pe yg terhegeh2 sgt,,org da nk blik xtau ke..masa tu die tgh kre diskaun tuk custemer tu..pas ckp je cmtu ngn mka xpuas hati den pun blar blik conter blik..

xlama pastu dorg dtg byr...ok settle...

but ke esokkn hri nye kecoh kes den marh promoter tu,,de akak kat c2 tnye pe kes?...den pun ngn rasa xbersalah bgtau la da promoter tu terhegeh sgt bru nk kre2 diskaun bgai org da la nk blik..dekat 20mnt tggu sape xmarah..den xsedar masa tu manager tempat tu de, siap terdengar pe den ckp...aisehhh,,tp sik bik den xkne marah...rupenye promoter cina tu ngadu kat manager cina tu jgk kate den kurg ajar..kurg ajr ke den ni...ermmm..xpela lin kli den akan perbaiki lg tahap kebudibahasaan de..menysal gak la g tegur promoter tu tp da terjadi xdpt watpe la..redha n usaha lg perbaiki d msa akan dtg...

PENGAJARAN YG DEN DPT MASA KEJE NI IS KTE AKAN JUMPE PELBAGAI JENIS ORG BLE KEJE NI N KTE KNE HADAPI PELBGAI PRANGAI BAIK N BRUK SO KTE PANDAI2 LA GNE AKAL YG DBERI TUK MENILAI..YG BAIK CONTOHI YG BRUK TGK JE SUDAH..XYAH KUTUK OR PE..

sape berani makan udang lipan...

pernah dengar x pasal udang lipan..ok la i jwb sendri..mesti de yg pernah n de yg blum kn..cos sya pun bru tau pasal udang lipan ni semalam klu x sampai tue pun xtau...kwn sya ni yg duk kat tanjung karang bgtau yg mak die masak udang lipan hrni,,sedap sgt kate die la...so sya ingt same je la mcm udang biasa pe yg pliknye kn..die suruh sya search tenet cri pasal udang lipan ni...so sya ikut kn jela...
wowwww!!! omg!!!
ni ke udang lipan...takut jgk..plik pun de..pale die mcm anai2(pernh plak den tgk anai2),,bdn cam lipan,,,ekor mcm ketam punye badan....plik kn...huhuhuuhu...korg da pernah tgk ke...korg g search lg pic kat google tgk lg bnyk pasal udang ni...
tau tak my frenz ckp pe...budak bandar mane tau benda2 mcm ni...org2 kg yela,,perkara biasa bg org yg duk kat kg tp jd suatu yg luar biasa bg yg tinggal kat bandar ni kn..the point is sya xbrani nk mkn udang ni lgpun mmg xde jual pun kat kl ni,,,so sesiapa yg brani leh la cbe try mkn udang yg plik ni...udang kacukan agaknye...ariyos~~~

baru nk mula,,da terlambat ke~~~

bismillah~~~
assalamualaikum...
ermmm...mcm ne nk mulenye..hehehehe..name sya tetttt...rahsia la tu..masih student lg..umo dlm 20an g2..mude lg kn... =D... den bru je nk mle nk wat blog2 bagai ni..wlupun org da lame mule tp kte yg agak ketinggalan zaman ni lambat ckit la..bru nk blajar...nk try la type2 musim cuti2 ni kan coz hilgkn bosan sambil berkongsi pengalaman n pengajaran...ha mcm tu la nk bgtau sbnrnye..ok..cukup la dlu kn..t den post la lg k...