Sunday, 28 August 2011

JALAN TUNKU ABDUL RAHMAN (JLN TAR)

sha g jln tar semalam kul 9.30pm bru bertolak dr rumah..
one of my bff yg ajak..sha malaz nk g coz hrni sha keje but dorg ber3 semgat suruh sha g mak pun kate g la teman bcoz of u sha g jgk kuar mlm2 tu...(first time kuar mlm kul 9.30pm)...hehheehee

kwn2 sha nk bli tudung ngn bju raya..dorg xbli ape2 langsung lg..
sha plak mak da siap bli kn..so relax jela..
ingt klu nk g pun nk bli xsesory lg...bli cekak,gelang ke...

ktrg park kat hotel dkt kg baru..pe tah name hotel tu...tu pun setelah tersesat n tahan jln sesaknye..
then ktrg redah la gerai2 yg de kat c2..bnyk sgt jual baju,kasut,kuih,dompet,tikar..mcm2 la..
sha berjalan cuci mata jer...xminat nk bli..
da lme jln tu bru kwn said ni bkn jln tar but chowkit..
owhhhh...
so da slh tempt coz ktrg nk g jln tar...
patah blik la jwbnye...
setelah bertnye pada sorg pakcik so da tau la ktrg arahnye...
pakcik tu suruh jln sampai 3 traficlight...jauh tu ktrg jln...tp redah jgk..

kat jln tar ni xbnyk jual brg perhiasan dri wanita ni..
bnyk baju,kasut,kuih..
mmg bosan...lg2 dgn niat dtg nk meneman je...

kwn sorg ni mmg sha tension nk mati...die sampai nk tawaf satu tempat tu semata2 nk bli 2pasg bju sahaja..geram btol...yg tu xnk,,yg ni mahal,,tu xcantik,,xberkenan...mmg wadoh la...hr da la makin larut mlm..
da pukul 3 pun masih ktrg duk mencari bju tuk die...
sha da jln sorg2 time tu tension kot...
esok da la sha nk kne kje kul 10...pastu da pg2 buta xblik lg sape xangin...

akhir nye jumpe jgk bju yg berkenan d hati kwn tu...
dpt la ktrg berjln jauh lg ke keta tuk pulg...masa tu kul 3.30 xsilap...

oleh krn pent sgt la singgh kat kedai kg bru tu kat kedai runcit bli air soya..
sha cucuk straw then rasa pekat gler air soya tu..tp sha xtelan lg..bru kne lidah
sha trus ludah kluar..mmg air soya tu da rosak wlupun xpired date 2012..sampai air tu pekat xdpt nk menitis...baygkn la..mmg muntah2 geli2 sha dbuatnyer...sha basuh mulot gne air mineral kawn..mmg adohoi btol masa tu..sambil jln tu da mcm org ngndung kejap2 rasa nk muntah..
org tu surh tukar air lin sha xmau insaf da..kdai tu mmg truk...malang nasibku..

sampai skrg klu ingt blik kejadian tu mmg rasa geli2 je..pengajarannye sha xkn minum air soya kotak or tin lg..no more!...

pengakhiran mlm semalam adalah sha sampai rumah pukul 4.15pg...
gler x gler la...
first time ni...
tp mak n ayah cda xmarah coz sha kn kuar ngn kwn bgtau mak n abah..n sha jarang kuar andai sha blik lewat dorg tau sha blh jaga dri n xkn wat benda merepek punye... =D








No comments:

Post a Comment