Sunday, 28 August 2011

JALAN TUNKU ABDUL RAHMAN (JLN TAR)

sha g jln tar semalam kul 9.30pm bru bertolak dr rumah..
one of my bff yg ajak..sha malaz nk g coz hrni sha keje but dorg ber3 semgat suruh sha g mak pun kate g la teman bcoz of u sha g jgk kuar mlm2 tu...(first time kuar mlm kul 9.30pm)...hehheehee

kwn2 sha nk bli tudung ngn bju raya..dorg xbli ape2 langsung lg..
sha plak mak da siap bli kn..so relax jela..
ingt klu nk g pun nk bli xsesory lg...bli cekak,gelang ke...

ktrg park kat hotel dkt kg baru..pe tah name hotel tu...tu pun setelah tersesat n tahan jln sesaknye..
then ktrg redah la gerai2 yg de kat c2..bnyk sgt jual baju,kasut,kuih,dompet,tikar..mcm2 la..
sha berjalan cuci mata jer...xminat nk bli..
da lme jln tu bru kwn said ni bkn jln tar but chowkit..
owhhhh...
so da slh tempt coz ktrg nk g jln tar...
patah blik la jwbnye...
setelah bertnye pada sorg pakcik so da tau la ktrg arahnye...
pakcik tu suruh jln sampai 3 traficlight...jauh tu ktrg jln...tp redah jgk..

kat jln tar ni xbnyk jual brg perhiasan dri wanita ni..
bnyk baju,kasut,kuih..
mmg bosan...lg2 dgn niat dtg nk meneman je...

kwn sorg ni mmg sha tension nk mati...die sampai nk tawaf satu tempat tu semata2 nk bli 2pasg bju sahaja..geram btol...yg tu xnk,,yg ni mahal,,tu xcantik,,xberkenan...mmg wadoh la...hr da la makin larut mlm..
da pukul 3 pun masih ktrg duk mencari bju tuk die...
sha da jln sorg2 time tu tension kot...
esok da la sha nk kne kje kul 10...pastu da pg2 buta xblik lg sape xangin...

akhir nye jumpe jgk bju yg berkenan d hati kwn tu...
dpt la ktrg berjln jauh lg ke keta tuk pulg...masa tu kul 3.30 xsilap...

oleh krn pent sgt la singgh kat kedai kg bru tu kat kedai runcit bli air soya..
sha cucuk straw then rasa pekat gler air soya tu..tp sha xtelan lg..bru kne lidah
sha trus ludah kluar..mmg air soya tu da rosak wlupun xpired date 2012..sampai air tu pekat xdpt nk menitis...baygkn la..mmg muntah2 geli2 sha dbuatnyer...sha basuh mulot gne air mineral kawn..mmg adohoi btol masa tu..sambil jln tu da mcm org ngndung kejap2 rasa nk muntah..
org tu surh tukar air lin sha xmau insaf da..kdai tu mmg truk...malang nasibku..

sampai skrg klu ingt blik kejadian tu mmg rasa geli2 je..pengajarannye sha xkn minum air soya kotak or tin lg..no more!...

pengakhiran mlm semalam adalah sha sampai rumah pukul 4.15pg...
gler x gler la...
first time ni...
tp mak n ayah cda xmarah coz sha kn kuar ngn kwn bgtau mak n abah..n sha jarang kuar andai sha blik lewat dorg tau sha blh jaga dri n xkn wat benda merepek punye... =D








JALAN MASJID INDIA

yess...dpt menaip... =D

first time g jalan masjid india...
first time g jalan tunku abdul rahman...(jln tar)
first time g jalan chowkit...
wlupun da 21thn dduk kat kl ni...

PERCAYE?

wajib percaye coz mmg btol pun...bln pose xtipu punye...

tu la hidup sha yg mmg xpernh g pun tempat tersebut..
but sempena raya thun ni kehidupan sha tlah mencatatkn rekod terbaru..

20/8/2011
pertama kali g masjid india..
pergi ngn kwn...dr rumh sha then ke kl sentral coz ktrg janji jumpe c2 then lg trus ke jln masjid india...
nek komuter/monorel xla sush mane sbnrnye...signbord de so tgk la arah mana tuju kte...
klu xreti bce baiklh g tnye kat pakcik2 kat c2 pe sush kn.. =D

setelah sampai ke destinasi ktrg agak terpinga2 coz dua2 xpernh g so arah mane pun xtentu lg(kwn bkn org kl) sik bik de bff menemani di hp so berpanduan jgk la ktrg...

sha sampai je c2 mmg cam lupa dri,,semue nk,,semua cantik,,
sha trus g kedai cekak2 yg pertama sha jumpe plih sakan la..
tu cantik,ni cantik,ni ok,tu ok,
setelah bpe lame akhirnye dpt jgk la bli 3cekak dgn harga rm10
murah knnnnn?happy sha dpt cekak comel2 tuk adik rye ni... =D
jln lg jumpe gelang..
nk gelang plak
nk rantai
nk kasut
nk telekung bru
nk jam
nk cincin
semue benda nk la...
mmg jakun la msa tu dgn benda yg comel2 pastu murh plak tu...
mmg pompuan blh gler kat cni...
setelah berhabis rm150..kaki pun sakit bru insaf nk blik...
tu pun dlm tgn de seratus..klu de seribu mmg hbs seribu jgk la...niat asal nk jimat mmg hilg trus time tu..da blik rumh bru insaf blik tuk jimat..tp da terlambt..
yg pling geramnye sha niat nk g jln masjid india coz nk teman kwn tp sha plak yg shopping lebh..die bli bju sepasang je...tu yg sha malaz nk g sebnrnye tp da nme pun kwn i follow jgk...

motif?
the motif is klu u oll nk bli brg2 mcm dnyatakn td mmg berbaloi la g jln masjid india..
yg pasti pasni sha akan g lg jln masjid india tu..









Wednesday, 17 August 2011

BLOG PUASA

assalamualaikum wbt...
kehadapan kekanda blog yg dingti..
dinda dicini sihat walafiat..
mcm mana dgn puasa kanda??harap baik hendaknye...

tujuan dinda menulis surat ini adalah kerana dinda ingin memberi tahu,,dinda terpaksa berpuasa drpd berblog...
bkn niat dinda nk jauhkn dri dari kanda tp keadaan xmengizinkan...
dinda akan mle berblog blik pd tarikh yg dinda xpasti...
harap kanda menerima khabar ini dgn penuh sabar..

sekian dr dinda...
salam...

hahahahaa...maaf atas angan2 di atas...end month bln puasa ni sha xdpt nk lyn blog2 krn botband yg dignekn skrg agak lembab menybabkn hati sha geram so bg mengelakkn puasa sha terbatal sha mengambil langkah bijak utk puasakn skali blog ni... =D

t sha akn follow new post yg bnyk tertinggal...
best bce blog org tp nk tggu page tu donlot xsanggup gua der....
wokeh...renung2knlah...selamat beramal...