Thursday, 15 September 2011

masuk belajar la weiii.....

salam...

ha...minggu ni sha da start class..isnin hr tu...mmg serabut+penat..
da thun 3 pun still lg salah2 clas...adoohaiii..
sampai pensyarah pun perli cri class lg ke...
since kat uni ni sha da agak senior mmg best jgk la...
de junior2 dtg tnye tempat mcm2...so sha pun dgn happy nye tlg jgk dorg menjelajah satu uthm tuk mencari class...

pemandangan dorg pda hri pertama start class mengimbau kembali time sha mule2 blaja dlu...
same jgk cm dorg...melilau2 cri class...
de junior ni siap pnggil sha sbg miss kot...mmg xblh blar...cos kwn sha tu die pnggil akak...tergelak la ktrg..maybe my frenz die nmpk tue kot...hahhahaha...tp sha pun da tua kot...

ermmmm...
yg sedih nyer xsangka lg 2thun sha akan tamatkn pengajian sha kat uthm ni...dgn student yg makin ramai ternyata uthm sdg membgun...bnyk lg prasarana yg xsiap but alhamdulillah libry yg terbaik terlahir kat universiti sha...jemput la mai tgk k... =D

best kot jd senior...but sem ni hard gler...de ke patut pensyarah tu suruh stand by minggu depan nk kuiz...aikkk...blum ape2 lg nk kuiz...die mengajar pun blom lg...da la da dpt 1 assignment...bru je msuk clas...parah btol...ni blh mendtgkn mrah...heheheheh...tp tu la dugaan sem ni..rasa xpuas hati plak tetiba sudden je subject jd hard nk kne bwk,,ni la bahana nyer jd senior.....camne la pointer nnt kn...

ok2...nk blik da cc ni...sampai cni la coretan harian ku...salam...hahahahaha... =D

Thursday, 1 September 2011

KL RAYA

ermmmm...ehemmm3x...
selamat hari raya maaf zahir dan batin...maafkn segala salah silap sha selama berblog ni... =)

seperti selalu la most raya sha akan raya kat rumah sha kat damansara...kre raya kat kl la...then raya 3 or 4 bru blik kg...but this year 9hrbln bru blik kg cos pas blik melaka parent nk anta sha blik trus masuk u kat johor nun..sha masuk u blik 12hrbln..sekali arong seng...

seperti biasa la hari raya pertama pagi2 sha akan tlg mak kemas kn rumah ckit ngn tlg siapkn adik2...abah sha ngn adik laki sha akan g sembhyg raya...da siap adik2 sha,da cantik semue bg dorg tgk tv so dorg senyap jela sambil sha tlg mak sediakn makanan tuk mkn t...then bru sha g mandi...

thun ni bju raya sha wane kuning putih pastu de bunga2 kecik wane purple..mak yg bli kn kat jakel..cantik la..hehheee...pastu da siap melaram sha akan join adik2 tgk tv sambil tggu abah blik dr masjid...

ble abah da blik ktrg adik bradik akn bersalaman ngn mak n abah dlu,,abah ade la hulur duit raya sehelai due..sedih rasa time ni slalu nk kne control supaya xngis tp tgk adik yg lin relax jer...huhuhuu...pastu bru ktrg mkn2...this year mak masak rendang dging,sambal goreng jawa,kari daging,ayam masak merah fav kami adik bradik,serunding kelapa my fav jgk,kuah kacang then rebus ketupat segera tu yg cepat lg mudah...abah de bli lemang 4btg tp xok sgt kot lemang tu,,de yg keras kot api lbh..rm15 sebtg plak tu...

abis je acara mkn2 ktrg semue tgk tv sambil borak2...pastu tido cos penat sgt la kot kn...sha kdg2 time ni da tkar bju da,,pakai tshirt jer..seng...coz mmg hari raya tp kat kl blum raya lg,,tggu minggu ke2 raya bru la org kl dtg beraya...thun lepas lg sengal sha pakai kain raya je,bju pakai tshirt...huhuuhuu...yela,xde org nk dtg kn...

petgnyer ktrg akan g rumah mak saudara kat klang,ikut lebuhraya dlm sejam da blh sampai da..dekat jer...sampai rumah saudra je sha mkn kuih ckit,rasa lauk wak masak then tgk tv...parent sronok la borak...wak sha anak die semua da bsr da kawin de anak pun..mane la nk masuk nk borak2 ngn sha..
oleh kerana berat bdn sha bertambah thun ni so ramai la menegur...sha pun senyum sokmo jelah... =)
da boring sgt rumh wak,,sha tido jela..t nk blik mak sha kejut la...ha camtu jela sha beraya...xbestkn...

mlm tu lepak rumh jela...tgk tv adik bradik...that oll je kebiasaan raya pertama bg sha...
klu raya ke2 plak ktrg adik bradik beraya kat rumh sendri la..ktrg yg mkn kuih2 semue...hehehee...wat air bagai...cian kn...tp xpe sha ske like that...

raya ke3 thun ni sha keje...sha ingt xde la org melayu yg nk merayap g shopping complex raya2 ni tp ade kot org melayu jln2 beraya kat shoppg cmplx ni..pelik la sha nape la dorg beraya kat cni...maybe raya dorg lbh kurg mcm sha jgk la kot..cian kn org kl beraya...

ble org start keje t sure bru la nmpak bdk2 dtg beraya kat rumh...sekejap2 de je budak dtg...kdg2 ktrg bg jer wet raya coz pent sgt nk lyn kn..kat kl ni mmg seng sgt la klu bdk2 nk kumpul wet raya...rumah teres sebelah2 je...tambh lg rumh flat...sure bnyk la blh kumpul...blh lebh kaya dr abah dorg kot...

ha camtu la sedikit sebnyk klu raya kat kl ni...org semue xde...most semua blik kg...jln pun mcm xde keta je sudi jln..tp ni la life klu raya kat kl..tu la org sibuk nk blik kg...ape2 pun...selamat hari raya ler...