Wednesday, 27 July 2011

adikku sayang..



 













ha...ni adik sha...saje nk share la...
hr ni nk cite pasal kepetahan adik sha berkate2...
antara kes yg sha ingat la..

1) masa ni blik kg..adik sha nampak la stu binatg ni..then die my father..
    "abah tu apa?"
     then my abah pun said tu ayam...
     OMG adik i xkenal ke ayam..cian sungguh...

2) masa tu die men kat halaman rumh tempat mak i tanam pokok2 then die ternampak ulat gonggok2
    then die jerit..."hapuskan haiwan itu,,hapuskan haiwan itu..kte takut haiwan itu..." =D

3) masa sha tgh mkn ayam goreng mak sha masak..die dtg kat sha tnye..."apa yg kamu mkn tu"
    so sha ckp..'tenuk,,sedap"... =p
    then die xmau la mkn..hehehhee...
    pastu die da rasa.."owhhhh,,kamu tipu kte ye..ni bukan tenuk,,ni ayam"

4) sha bwk die g world pet kat mid tu...then die sibuk nk tgk anjing..so sha bwk la..then die nampak spesis   anjing ni die kate "tu anjing superhero..nanti die bertukar jd superhero..kte tgk kat tv"
so sha ckp la tu mmg anjing superhero tu pun..so die sgt kagum..hehehehee


5) yg pling xblh blar nye..kat tempat anjing tu jgk de pagar putih yg hlg pengunjung dekat ngn kandg anjing tu
    de tampal amaran kat pagar tu,,do not touch..
    so adik sha yg bijak ni g tunduk kat signboard tu then bace "dilarang memancing"

6) yg pic die ngn bear tu act bear tu akak sha punye,,bf die bg..adik sha ske la bear tu tp akak xbg men..
    die tnye akak sha.."sape bg kamu ct?"
     so my sis said... "bf akak la"
     then die balaz blik..."owhhh..npe die xbeli 2"..

*dulu sha slalu sakat die..klu burung sha ckp kucing..klu sudu sha ckp gajah..sje bg die penin2..hehheee...sampai die ngadu kat mak.."mak itu burung ke kucing"...hehehe..sronok2...

haaa..tu je la yg sha dpt ingt yg lain xingt sgt..lgpun sha study jauh so time die membesar sha xdapt fully de ngn die..time blik cuti je la...bdk2 kecik ni mmg comelkn..sha syg adik sha..sekian..hahahhaa


10 comments:

  1. haha...bahaya....nanti dah besar dia teringat2 apa yang kakak dia bagitahu...

    ReplyDelete
  2. op anaz: xpe la..t blh masuk kn die dlm rancgan tom2 bak...sure semua penin..hehhehee..tp xde la..da bsr ni die normal je..akak die je still bengong2 ckit...hahhahaa

    ReplyDelete
  3. Comel.hu3..

    http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. comel!! klau dy salah jawan soalan exam t slahkan akk dy!!! hahahha.. kkak dy mngajo bnde plik2!! sme la kte.. xdpat bnyak mse nk luangkn ngn family.. sdahny everytime blik msti adik2 dh bsar.. sedih..

    jemput singgah ANASAURUS :)

    ReplyDelete
  5. hahaha..kelakar laa..

    tapi jgn buat mcm tu smpai die dah besar sudah la..

    nnti dah besar pun die xtau beza..hehe..:D

    ReplyDelete
  6. =P ... saje je ic masa lapang ngn buli adik.. =D

    ReplyDelete