Saturday, 1 October 2011

masalah rumah tangga...

assalamualaikum.... =D
 hrni sye bgun awal kul 9 trus ngadap laptp...
so sye pun free tuk menaip ni...

sem ni ktrg hanya ber3 sahaja yg duk kat rumh sewa ktrg yg cantik ala2 kg tu...
dulu ber4...mengapakah ini terjadi...??????
jom kte selongkar.... =p

kat uthm ni student wajib duk asrama selama 2 sem sahaja = pelajar thun 1 jer...
ble da masuk thun 2 da kne blajar berdikari duk rumah sewa berbanding dgn sebelum ni student duk hostel tuk 2thun..ble kemasukkn ktrg plak jd setahun...student makin hr makin ramai kot....
then senior sha time matrix dlu merangkap roomate sha pun ajak la sha duk bersama2...
dorg 2 pun bersusah payah la cri rumh sampai la akhirnya jumpe la rmh sewa yg ktrg duk skrg agak jauh ckit kot dr u cos kat area kg...kne masuk dlm ckit dr jln besar tu...

then ble sha g tgk rumah tu hati sha pun muskil la nk duk tempat tu...rumah kg kot tp batu semua la bahagian dapur atap zink...huhuuhuu...bkn nk demand tp rasa cam xpernh la duk rumah ala2 kg ni...blik rumah nenek pun sekejap je merasa....first sha tgk adalah tandasnnye...xkotor tp rasa cam xmampu duk rumh yg xbertands marmar...agak x setuju la dgn rumh tu act...

then sha bgtau la my senior ni mungkin sha xdpt duk lama kat c2,,sha klu dpt rumh lin t sha nk pindah..then my senior N jga sahabat baik dgn my senior S pun berkata lah yg die xnk pindah dr rumah tu...klu sha nk pindah xpela...dorg still nk stay c2...

hidup ktrg pun bermula la kat kg parit bengkok tu...semua berjln ngn lancar...but msalah rumh tgga ktrg melanda adalah ble kak N td dpt bf bru...bf die ni xla hensem mana pun,,ala2 rock sempoi rambut trabur la...
die plak baik kot...tudung labuh bgai...pkai sarung tgn n kaki lg...so ktrg pun xmelarg la percintaan dorg ni coz org tudung labuh pun de prasaan katanye la...

then dorg nk dating kat bp mall kot so akak N ni ajak la skali merangkap ktrg nk shopping2 skali...sampai je kat bp mall tu ble akak N ni nampak je bf die tu die trus menonong kat bf die tgglkn ktrg jauh kebelakang...mula2 rasa xpe la...first time dorg nk date kot...yg ktrg ber3 ngn sorg lg bf pun berjln la bersama2...persoalannye siapakah  pemilik bf stu lg tu????(out)jeng3x..... =p

then setelah semakin lama bru ktrg sedar yg dorg ni xske kuar bersama,,dorg ske ber 2 jer...
paling gempak adalah ble dorg g wetworld ber2 je kot...xajak pun sha...sha da la nk ikut...huhuuhuu..
ermmmm ktrg pun biarkn la je dorg pastu next week nye ktrg g ngn jirn ktrg...lg best...

then lagi bf die ni plak ske dtg lepak kat rumh...kul 12 pun de dtg lg...lepak2...die kata boring kat rumh so dorg pun dating la kat depan rumh ktrg...pernh sampai kul 1 pg xblik lg duk berborak..sha tau pun coz kwn laki sha yg tegur die kata nampak dorg ber2 depan rumah mlm2...sape die tnye..."mmg clas ko jah dating sampai pg"... =D....

kes hebat lg,,suami jiran ktrg de nampak kak N ni berjln msuk nk blik rumh dlm kul 9 tu sambil berplok pingg...lorong msuk tu mmg agak sunyi ckit coz de kebun sawit at kri n kanannye...dorg kuar time tu g date ler...mmg terkejut akak tu bgtau g2...suami die plak yg cite kat die...so jiran ktrg ni de la sindir2 ckit...akak S pun de la tegur2 jgk...

akibat teguran2 ni de la yg makn hati sampai kn xbercakap stu rumh...akak N pun da x g class ngn ktrg da..die g pg2 n kdg2 tido rumh kwan die..xblik rumh pun...hari demi hr makin xsrasi bersama...akhirnya last sem akak N bgtau akak S die nk duk hostel xmau lg duk ngn ktrg...ermmmm...mmg dingin kot time tu...sedingin embun pagi g2...tp sha ok jer,,xkisah pun...juz rasa syg la akak tudung labuh yg selama ni cukup jga dri die tetiba blh brubh sampai blh pgg2,,tepuk tampar,suap2 bgai...kwn 2org lg tu agak mkn hati la coz da janji nk duk bersama2 kat rumh sewa tu...

tu la citenyer...masalah rumah tgga dalam kalangan pelajar universiti...habis...
same2 la kte renungkn...daaaaa.... =)
berkasih biar berpada2...
mak sha pernh nasihat camni...."ko nk berkasih beribu pun xpe tp t da kawin biar setia pada yg satu"
terbaik x?????heheheheheee

1 comment:

  1. eiyyyyy na'uzubillah laaaa..

    sebab tu jgn ikutkan nafsu..

    ingat Allah selalu..

    tudung tu bukan ukuran iman seseorang..

    cuma tudung tu wajib sebab aurat kite maruah kita..

    mintak doakan semoga ditetapkan iman kite.. amin..:)

    ReplyDelete